12.9 C
De Bilt

Cursus Politiek Actief van start in november in Noardeast-Fryslân

Op dinsdag 12 november start de gratis cursus Politiek Actief in de raadszaal in Dokkum. De cursus is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de lokale politiek en wil weten hoe een gemeente écht werkt. Bovendien is de cursus geschikt voor inwoners die overwegen om actief te worden in de lokale politiek en willen weten wat de mogelijkheden zijn.

Inhoud cursus Politiek Actief

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, waarin theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten en interactieve werkvormen. Deelnemers leren hoe de gemeente functioneert en hoe besluitvorming binnen de gemeente werkt. Ook krijgen ze antwoord op vragen als: Wat doet een raadslid? Wat zijn de verantwoordelijkheden van de gemeente? Daarnaast is er een debattraining en ontmoeten deelnemers lokale politici en bestuurders. De cursus sluit af met een bezoek aan een vergadering van de gemeenteraad, waar deelnemers het politieke proces van dichtbij kunnen meemaken.

De vorige edities van de cursus zorgden voor een overvolle raadszaal met enthousiaste deelnemers. Eén deelnemer heeft de cursus zelfs twee keer gevolgd!

Aanmelden

Geïnteresseerden in de cursus Politiek Actief kunnen zich gratis aanmelden via de website van Noardeast-Fryslân.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio