16 C
De Bilt

School met de Bijbel Bleskensgraaf ontvangt vijfde (!) SCHOOL op SEEF label

Donderdag 3 oktober heeft School met de Bijbel in Bleskensgraaf alweer het vijfde (!) verkeersveiligheidslabel ontvangen uit handen van wethouder Maarten van Helden. De leerlingen, leerkrachten en verkeersouders hebben de afgelopen drie jaar wederom laten zien dat ze verkeersveiligheid hoog in het vaandel te hebben staan.

Wethouder Maarten van Helden benadrukte het belang van verkeerslessen. “Als gemeente zorgen wij voor veilige wegen en straten, maar een verkeersveilige situatie krijgen we alleen als iedereen op de hoogte is van de verkeersregels en ze ook naleeft. School met de Bijbel is hier een bijzonder voorbeeld van omdat zij het label voor de 5e keer halen en dus al 15 jaar structureel aandacht besteden aan praktische verkeerseducatie, het verkeersexamen in het voorjaar en verkeersveilig gedrag.”

School met de Bijbel blij met vijfde label

Deze verkeerslessen zijn zeer gevarieerd, zowel op het schoolplein en in de schoolomgeving. De betrokken verkeersouders spelen hierin een belangrijke rol. Vorig schoolseizoen was er naast een praktisch fietsexamen ook een buurtactie met Veilig Verkeer Nederland en politie. Leerlingen van de School met de Bijbel spraken hierbij automobilisten aan op hun rijsnelheid en er werd ook een lasergun gebruikt. De school ervaart goede medewerking van de leerkrachten en haalde maar liefst 27 van de 30 punten.

De school maakte van de uitreiking een terecht feestje met een fietsparcours waarbij wethouder Maarten van Helden halverwege het label overhandigde aan een leerling uit groep 3. Daarna mochten de kinderen met stoepkrijt het schoolplein omtoveren tot verkeersplein.

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF biedt basisscholen en leerkrachten allerlei hulpmiddelen om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid op en rondom de School met de Bijbel. Het programma kent 7 doelstellingen:

een veilige schoolomgeving en schoolroutes, theoretisch verkeersonderwijs in alle leerjaren, praktisch verkeersonderwijs in alle leerjaren, communicatie met de ouders over verkeersveiligheid, aanmoedigen dat leerlingen lopend of op de fiets naar school komen, waar nodig gerichte handhaving en een goed vastgelegde aanpak.

Nul verkeersslachtoffers

Het verkeerseducatieprogramma SCHOOL op SEEF is onderdeel van ‘Maak een punt van nul’. Een gezamenlijk streven naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers van de Provincie Zuid-Holland, het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Alblasserwaard en de gemeente Molenlanden. Wethouder Van Helden is ook ambassadeur ‘Maak een punt van nul’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio