12.7 C
De Bilt

Eerste lichtmast geplaatst langs parallelweg Meppelerweg tussen Meppel en Nijeveen

Op maandag 7 oktober 2024 werd het armatuur op de eerste nieuwe lichtmast langs de parallelweg van de Meppelerweg tussen Meppel en Nijeveen geplaatst. Dit gebeurde door wethouder Klaas de Vries en voorzitter van de dorpsvereniging Nijeveen, Martin van Setten. Deze handeling markeert de start van de installatie van in totaal 74 lichtmasten langs deze route, een actiepunt uit het unaniem vastgestelde *Actieplan Fiets!* van begin dit jaar.

Hiermee wordt een langgekoesterde wens vanuit de gemeenteraad en de inwoners van Nijeveen werkelijkheid. De behoefte aan betere verlichting langs de Meppelerweg werd nogmaals duidelijk tijdens een enquête die vorig jaar werd gehouden ter voorbereiding op het Actieplan Fiets! Extra verlichting op deze locatie werd het vaakst genoemd. “Verlichting draagt bij aan de sociale veiligheid en daarmee ook aan een goede fietsverbinding tussen Meppel en Nijeveen. Met de donkere dagen op komst zijn we blij dat de aanleg deze maand al klaar is,” aldus wethouder Klaas de Vries.

Wethouder Klaas de Vries en voorzitter van de dorpsvereniging Nijeveen, Martin van Setten plaatsen armatuur
Wethouder Klaas de Vries en voorzitter van de dorpsvereniging Nijeveen, Martin van Setten plaatsen armatuur – Foto: gemeente Meppel

Veiliger en aantrekkelijker met nieuwe lichtmasten

Met de plaatsing van de nieuwe lichtmasten wordt fietsen op de Meppelerweg veiliger en aantrekkelijker. Dit sluit aan bij het gemeentelijke beleid om fietsen te promoten als gezonde en duurzame manier van vervoer. De verlichting wordt uitgevoerd met energiezuinige LED-lampen,en de totale investering voor dit project bedraagt circa €100.000. De beperkt aantal lichtmasten die er al staan gebruikt de gemeente op een andere locatie.

Planning

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober klaar. Tijdens de werkzaamheden blijft het fietspad open. Weggebruikers moeten wel rekening houden met enige hinder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio