13.1 C
De Bilt

Toegankelijk toilet bij het gemeentehuis in Dokkum geopend

Op maandag 7 oktober 2024 is bij het gemeentehuis, links van de ingang aan de Koningstraat 13 in Dokkum, een nieuw (rolstoeltoegankelijk) toilet geopend. De openstelling van het toilet voor publiek is onderdeel van de Lokale Inclusie Agenda. De ‘Inclusie Agenda’ is erop gericht dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving.

Het toilet is voor iedereen toegankelijk

Met name mensen met een beperking of met darm-/urinewegproblemen hebben vaak moeite om buitenshuis een geschikte toilet te vinden en durven daardoor soms de deur niet eens meer uit. Het toilet bij het gemeentehuis is tijdens openingstijden open voor iedereen (de sleutel is af te halen bij de receptie). Na openingstijden is het toilet, met een zogenaamde eurosleutel, alleen voor een beperkte doelgroep te gebruiken.

De eurosleutel is aan te vragen door een beperkte doelgroep

De sleutel is universeel voor eurotoiletten in de Benelux en wordt tegen een vergoeding uitgegeven aan ouderen vanaf 70 jaar en mensen met een lichamelijke handicap of chronische ziekte. Meer informatie vindt u op www.eurosleutel.nl.

Toegankelijk toilet
Toegankelijk toilet – Foto: gemeente Noardeast-Fryslân

De gemeente is lid geworden van de Hoge Nood App

In deze app kunnen openbare toiletten in de Benelux aangemeld worden. Met deze app kunt u gemakkelijk een toilet in de buurt vinden. De app is voorzien van een zoekfunctie, kaart en filtermogelijkheid.

Ook ondernemers en organisaties gevraagd hun toilet open te stellen

Dit moment is ook de start van het actieplan waarbij de gemeente winkeliers, horecaondernemingen en beheerders van Openbare gebouwen vraagt om mee te doen. Zodat we een nog gastvrijer en toegankelijkere gemeente Noardeast-Fryslân worden.

Meer informatie of vragen?

Kijk voor meer informatie over de eurosleutel, het aansluiten bij de app of als u vragen heeft op de website van de gemeente www.noardeast-fryslan.nl/openbare-toiletten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio