14.7 C
De Bilt

Bouw voetbalclubhuis Zuilense Vecht van start: V.V. Maarssen en DWSM samen in één nieuw clubhuis

Wethouder Karin van Vliet heeft zaterdag 5 oktober samen met de voetbalverenigingen V.V. Maarssen en DWSM het startsein gegeven voor de bouw van hun gezamenlijk clubhuis in het nieuwe sportpark Zuilense Vecht. Dit sportpark grenst aan de toekomstige woonwijk Zuilense Vecht (Maarssen-dorp). De verwachting is dat de bouw ongeveer één jaar gaat duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Van Leeuwen in samenwerking met Van Hoogevesten Architecten.

V.V. Maarssen en DWSM hebben nu hun clubgebouwen op het huidige sportpark Daalseweide. Het nieuwe clubhuis wordt verplaatst ten opzichte van de oude clubgebouwen. V.V. Maarssen en DWSM delen in het nieuwe clubhuis de kantine en de kleedkamers. Het wordt daarmee een belangrijke ontmoetingsplek voor beide verenigingen en hun leden.

Samenwerking

Wethouder Sport Karin van Vliet: “Dit nieuwe voetbalclubhuis staat symbool voor samenwerking en het teamgevoel tussen V.V. Maarssen en DWSM. Het is geweldig om te zien hoe dit initiatief deze sportverenigingen samenbrengt. Ik kijk ernaar uit om hier straks bij de wedstrijden zijn!”

Twee voetbalverenigingen samen in één clubhuis

Het nieuwe voetbalclubhuis wordt energieneutraal en maakt gebruik van mooie en duurzame materialen. Ook de voorzitters van de voetbalverenigingen, Bert van der Meijden van V.V. Maarssen en Tarik Kilicaslan van DWSM, zijn enthousiast. Voor hen komt met de bouw van dit clubhuis een lang gekoesterde droom uit. Bert van der Meijden namens de 2 verenigingen: “Sinds 2010 denken wij hier al over na met onze clubs. Oud V.V. Maarssen voorzitter Warner van Vossen nam het initiatief. Nu, na veel overleg met alle partijen is het zover: Het nieuwe clubhuis wordt een plek waar sporters van jong tot oud zich thuis kunnen voelen.”

Het plan Zuilense Vecht

Het Sportpark Zuilense Vecht komt in de plaats van de huidige verouderde sportparken Daalseweide (Maarssen) en Zuilen/Elinkwijk (Utrecht). Dit is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht en de gemeente Stichtse Vecht. De gemeenten ontwikkelen de verouderde sportparken tot een groene en sportieve plek: sportpark Zuilense Vecht. Hier is naast de verenigingsporten zoals voetbal, tennis en korfbal, straks ook ruimte voor urban sports en individuele sporten zoals hardlopen, calisthenics en skaten.

Aan de randen van het sportpark komt nieuwe woningbouw. Er komen kunstgrasvelden die intensiever kunnen worden bespeeld. Daardoor komt grond vrij voor circa 130 nieuwe woningen aan de Maarssense kant van het sportpark. Ook wordt de dependance van de Pionier binnen het plangebied gerealiseerd.

Samenwerken aan de nieuwe sportieve woonwijk

De gemeenten Stichtse Vecht en Utrecht werken al sinds 2017 samen met veel partijen zoals de sportverenigingen V.V. Maarssen, DWSM, tennisvereniging Luck Raeck en OVVO aan de ontwikkeling van Sportpark Zuilense Vecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio