12.7 C
De Bilt

105 kinderen uit gemeente Leeuwarden op stekkerexpeditie met Junior Energiecoach

Hoe bespaar je thuis zo leuk en makkelijk mogelijk energie? Meer dan 1.600 kinderen in heel Nederland, waaronder 105 uit de gemeente Leeuwarden, starten deze week met het programma Junior Energiecoach. Leerlingen van de Greidefûgel in Baard, KBS Sint Radboud en It Tredde Sté in Jirnsum gaan in de klas en thuis aan de slag met energiebesparing.

Spelenderwijs bewustwording kinderen vergroten

Kinderen van 7 tot 12 jaar doen vijf weken lang mee aan leuke en leerzame uitdagingen, puzzels, geheime post, experimenten en winacties. Ze leren samen met ouders en leerkrachten tijdens de stekkerexpedities en lampenjachten hoe ze energie en geld kunnen besparen. Het resultaat? Meer kennis over energie en een heus Junior Energiecoach-diploma op zak. Alles onder het motto: “Met energie kun je lachen!”

Tienduizenden energiebesparende acties

Tijdens eerdere edities zijn al tienduizenden energiebesparende acties uitgevoerd door de Junior Energiecoaches, zoals onzuinige lampen vervangen, de verwarming een graadje lager zetten en korter douchen. Veel kinderen beloofden daar mee door te gaan. Dit jaar doet de gemeente Leeuwarden voor de vijfde keer mee aan het programma.

Meer weten? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio