12.7 C
De Bilt

4 weken werkzaamheden aan N210 in Lopik: provinciale weg over flink gedeelte afgesloten

De N210 is van 11 oktober tot en met 11 november afgesloten wegens werkzaamheden. Het gaat om het deel tussen de rotonde bij de Vrouwenmantel in Schoonhoven, tot de kruising met Lopikerweg Oost in Lopik. Tijdens het werk wordt groot onderhoud aan de weg uitgevoerd om deze in goede en veilige conditie te houden.

Vanwege de aard van de werkzaamheden en de veiligheid is een wegafsluiting helaas noodzakelijk. De nodige werkzaamheden worden gecombineerd in één afsluiting uitgevoerd, zodat de weg niet meerdere keren afgesloten hoeft te worden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt grote hinder verwacht. De Provincie Utrecht wil de hinder zoveel mogelijk beperken en het gebied bereikbaar houden. Daarvoor zijn de nodige verkeersmaatregelen getroffen, maar hinder is helaas onvermijdelijk. Weggebruikers worden bijvoorbeeld gevraagd om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dat kan bijvoorbeeld door de spits te vermijden, thuis te werken of op een andere manier te reizen (fiets, openbaar vervoer).

Omleiding

Er is een omleidingsroute ingesteld via de N204, N228 en de N207 (Montfoort / Oudewater / Haastrecht / Gouda) voor doorgaand verkeer tussen Schoonhoven en Nieuwegein. 

Openbaar vervoer

De buslijnen rijden volgens de normale route. Wel kan er door de werkzaamheden vertraging ontstaan. Check uw reis voor vertrek via 9292.nl.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd op de N210:

  • Groot onderhoud tussen de kruising met de Lopikerweg Oost en de Europasingel:
    Op dit gedeelte van de N210 wordt het asfalt vernieuwd, de fundering en de bermverharding. Er wordt een verhoogd kruispunt aangebracht en de snelheid gaat naar 60 kilometer per uur.
     
  • Afbouwen kruispunt Cabauw, Nicolaas van Catsweg
    Vorig jaar is gestart met de voorbereidingen voor de aanpassing aan het kruispunt van de N210 met de Nicolaas van Catsweg. De komende weken wordt hier verder aan gewerkt, terwijl het verkeer op de N210 doorgang kan vinden aan de nieuwe parallelweg. Tijdens de afsluiting wordt de hoofrijbaan afgemaakt. De kruising wordt verbreed en verhoogd, waardoor er meer ruimte is om veiliger linksaf te slaan. Daarnaast gaat de snelheid op dit kruispunt omlaag naar 60 kilometer per uur.
     
  • Vervangen duikers en betonplaten onder de N210:
    Op 3 locaties rondom Lopik worden duikers vervangen (verbindingen tussen watergangen) onder de weg.

Meer informatie

Bij vragen over de uitvoering van dit project kunt u contact opnemen met Raymond van Langevelde. Raymond is omgevingsmanager van de aannemer KWS. Hij is bereikbaar via de KWS-app.

, telefonisch op 06-50949125 of per e-mail via rvanlangevelde@kws.nl.

Voor algemene vragen over de plannen over de werkzaamheden aan de N210 kunt u mailen naar n210@provincie-utrecht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio