12.9 C
De Bilt

Fietsles voor inburgeraars in Drimmelen

Na een succesvolle pilot organiseert de gemeente Drimmelen vanaf nu twee keer per jaar een fietslesprogramma voor inburgeraars. In september ging de eerste officiële serie fietslessen van start. Tijdens drie lesdagen krijgen de deelnemers dan zowel theorie als praktijk, om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan het Drimmelense verkeer en daarmee aan de lokale samenleving.

Leren om veilig te fietsen

Wethouder Harry Bakker (Inburgering): “Wij vinden het belangrijk dat ook de nieuwe inwoners van onze gemeente, die hier aan het inburgeren zijn, leren op een veilige manier gebruik te maken van de fiets. Veel van deze mensen zijn namelijk niet net als wij van jongs af aan opgegroeid met het fietsen.

En hier is de fiets juist een handig vervoermiddel om te gebruiken voor ontmoeting, het doen van boodschappen of om de mooie omgeving van onze blauwgroene gemeente te ontdekken! Daarom zijn we trots op deze lokale aanvulling voor de inburgering van deze mensen.”

Waardevolle Fietslessen door combinatie van theorie met praktijk

In mei/juni 2024 is gestart met een pilot waar het belang van deze lessen voor de deelnemers goed naar voren kwam. Daarom wordt dit fietsprogramma nu verder uitgerold en twee keer per jaar georganiseerd. De serie fietslessen bestaat uit drie dagen, met elk een theoriedeel en een praktijkdeel. Er deden tijdens de eerst officiële ronde in september acht mensen mee.

De tolk die hielp tijdens de lessen vertelt over het programma: ‘De fietslessen waren erg interessant voor de
deelnemers. Sommige mensen waren nog niet voldoende bekend met de verkeersregels, maar konden al wel fietsen en voor anderen was het praktijkgedeelte juist weer erg belangrijk. Deze lessen zijn daarom erg handig voor beide groepen!”

Met dank aan lokale partners

Dit fietsprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door lokale partijen, die op vrijwillige basis een belangrijke bijdrage leveren aan deze fietslessen. Zo worden er fietsen beschikbaar gesteld voor gebruik tijdens de fietslessen, wordt er een locatie beschikbaar gesteld, helpt een lokale tolk mee etc.

De gemeente Drimmelen wil hierbij dan ook de Madese Boys, SOAB Wurx, Rullens tweewielers, de EHBO St. Bernardus Made, de lokale vrijwilligers en de deelnemers allemaal hartelijk danken voor hun inzet om dit mogelijk te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio