12.9 C
De Bilt

Kinderfestival Cultuurbarbaren in Delft op avontuur in het Kabeldistrict

Nieuw dit jaar bij het jaarlijkse kinderfestival Cultuurbarbaren in Delft zijn de activiteiten in het Kabeldistrict aan de Schieweg. Dit is het gebied aan de Schieweg waar de oude loodsen van de voormalige Kabelfabriek nog staan. Deze herfstvakantie is hier ook van alles te beleven voor kinderen! Dansen in HAL015, een 3D-puzzel maken bij Makerspace, kunstzinnige stempelen in de Culturele Kantine en een workshop foto’s drukken met licht in de spookachtige rode dubbeldekkerbus. Kom je ook een kijkje nemen?

Ontdek wat je leuk vindt!

Stichting Cultuurbarbaren wil dat alle kinderen laagdrempelig kennis maken met kunst en cultuur. Via het jaarlijkse festival kunnen kinderen in een veilige omgeving ontdekken wat ze leuk vinden, willen leren of misschien wel vaker willen doen. Daarom vindt het festival niet alleen plaats in de binnenstad, waar vanzelfsprekend veel culturele organisaties gevestigd zijn, maar zijn er ook activiteiten bij het Cultuurhuis in de Voorhof, Erfgoed Delft in Den Hoorn en sinds dit jaar is er ook een uitgebreid programma in het Kabeldistrict.

Dans & Grietje

We starten de herfstvakantie in het Kabeldistrict met een spectaculaire kinderdisco in HAL015! Kom verkleed dansen in de swingende disco, maak een mooie 3-D puzzel met Makerspace of doe mee aan een spannende verrassingsactiviteit! 

  • Datum: 29 oktober
  • Tijd: inloop tussen 14.00 en 16.30 uur
  • Leeftijd: 5 – 12 jaar
  • Tickets

Haunted bus

Voorafgaand aan Dans & Grietje kun je ook een workshop volgen van kunstenaar Nedji Yusufova in de ‘haunted bus’! In de rode Engelse dubbeldekker bus op het terrein volg je een spooktaculaire cyanotype-workshop. Dat is een eeuwenoude techniek waarmee je ontwerpen magisch op papier te voorschijn laat komen. Deze workshop is er niet alleen de 29e maar de hele week!

  • Datum: 29, 30, 31 oktober, 1, 2 november
  • Tijd: 11.00 t/m 11.45, 12.15 t/m 13.00, 13.30 t/m 14.15 en 14.45 t/m 15.30 uur
  • Leeftijd: 8 – 12 jaar
  • Tickets

Theatervoorstelling FERM

We eindigen de herfstvakantie in het Kabeldistrict met de voorstelling FERM in HAL015. Dit is een beeldende, grappige ode aan het onaangepaste kind. Over alle Steve Jobsen en Pippi Langkousen op de wereld. Geïnspireerd op het temperamentvolle hoofdpersonage Ferm uit de gelijknamige boekenreeks van Tirza van Schie. Een prachtige afsluiting van een mooie week!

  • Datum: 3 november
  • Tijd: 11.30 t/m 12.20 en 14.30 t.m 15.20 uur
  • Leeftijd: 6 – 12 jaar
  • Tickets

Festivalthema: Mag dat?

Het festivalthema van dit jaar laat precies zien waar Cultuurbarbaren voor staat: ontdek cultuur door zelf te doen, ervaren en beleven. Een beetje ondeugend mag best! Zoals de familie Magdat in het kinderprogramma Rembo & Rembo in de jaren ‘80 al vroeg (en de ouders van nu zich waarschijnlijk nog wel herinneren): “Mag dat?!”

Kaartverkoop Cultuurbarbaren

Tickets zijn online te koop via www.cultuurbarbaren.com/progamma. Meer informatie over het festival vind je in het programmaboekje dat elk Delfts basisschoolkind mee naar huis krijgt en op www.cultuurbarbaren.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio