12.4 C
De Bilt

Schoolklas De Goudakker met burgemeester aan de ontbijttafel in het Huis van de Stad

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken hebben de kinderen van groep 6 van de basisschool de Goudakker samen ontbeten met burgemeester Pieter Verhoeve, wethouder  Anna van Popering-Kalkman en banketbakkerij de Vlaam. Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 245 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

In Gouda schoof groep 6 van de Goudakker aan de tafel in het Huis van de Stad. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij ze samen met B & W gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Een goed ontbijt is eigenlijk de benzine voor je lichaam, net zoals een auto benzine nodig heeft om te rijden. Zonder ontbijt heb je niet genoeg energie om de dag goed te beginnen, vooral als je naar school gaat. Aldus burgemeester Pieter Verhoeve.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van banketbakkerij de Vlaam, volkorencrackers en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Waarbij een klas kinderen met de burgemeester en bakker gezond ontbijten op het gemeentehuis. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk. Zo leren en ervaren kinderen over een gezond ontbijt en draagt dit initiatief bij aan onze droom; elke dag een gezond ontbijt voor ieder kind. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio