13.7 C
De Bilt

Week van de Veiligheid: gemeente Wormerland pakt samen met inwoners drugscriminaliteit en wapenbezit aan

De gemeente Wormerland werkt aan een veilige en gezonde woonomgeving voor al haar inwoners. Daarom pakken we tijdens de nationale Week van de Veiligheid samen met de politie en inwoners drugscriminaliteit en wapenbezit aan. Om inwoners bewust te maken van de gevaren van ondermijning staat op 11 oktober van 8 – 13 uur een ‘speedmobiel’ op de markt.

In de speedmobiel kunnen inwoners informatie krijgen over de gevaren van drugsproductie. Daarnaast kunnen mensen die in het bezit zijn van een wapen tijdens de Week van de Veiligheid hun wapens inleveren op het politiebureau in Zaandijk tijdens de Wapeninleveractie.

Risico’s bij productie van drugs

Vreemde geuren, ontploffingsgevaar, afrekeningen in het criminele circuit. De productie van drugs brengt grote risico’s met zich mee. Vooral omwonenden lopen hierdoor gevaar. Maar welke signalen kunnen wijzen op drugsproductie? En wat kunt u doen als u vermoedt dat ergens drugs worden geproduceerd of hennep wordt geteeld? Leer de signalen herkennen in de Speedmobiel. Dit is een aanhanger, waarin een drugslab is nagebootst.

De Speedmobiel staat op vrijdag 11 oktober van 08 – 13 uur op de markt in Wormer en is vrij te bezoeken.  Of kijk voor meer informatie op nhdrugsalert.nl/drugslabs. Als u denkt dat er ergens een drugslab is, meld dit dan aan de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via ‘Meld Misdaad Anoniem’, telefoonnummer 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.

Lever wapens in tijdens de Wapeninleveractie!  

Tijdens de Week van de Veiligheid (7 tot en met 13 oktober) organiseren de gemeente en de politie ook een Wapeninleveractie. Op het politiebureau in Zaandijk (Guishof 1) staat een ton, waarin inwoners anoniem messen, slag- en stootwapens kunnen gooien.  Wilt u een vuurwapen, munitie of explosieven inleveren? Dan moet u daarvoor een afspraak maken met de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900 – 8844. Medewerkers van de politie komen dan in burgerkleding bij u langs om het wapen op te halen.

Veiliger Wormerland

Het inleveren van vuurwapens kan niet anoniem. In principe worden inwoners niet vervolgd, omdat ze deze wapens in bezit hadden. Wel voert de politie onderzoek uit. Dat gebeurt om te bepalen of het wapen gebruikt is bij een misdrijf. Mocht dit het geval zijn, dan legt de politie dit voor aan het OM. Daarna wordt besloten of een strafrechtelijk onderzoek wordt gestart. Met het inleveren van wapens draagt u bij aan een veiliger Wormerland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio