12.7 C
De Bilt

Herdenking op militaire begraafplaats Gemenebest Venray

Op zondag 13 oktober vindt op de militaire begraafplaats van het Gemenebest in Venray de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog plaats. Dit jaar is een bijzondere herdenking, want het is 80 jaar geleden dat Venray werd bevrijd van de Duitse overheersing.

Vanwege de 80-jarige herdenking wonen dit jaar ook ruim 100 Engelse gasten, veelal naasten van veteranen, de herdenking bij. De herdenking is zondagochtend 13 oktober om 11.00 uur op het kerkhof aan de Hoenderstraat 99 in Venray. Iedereen is welkom om de herdenking bij te wonen. Adoptanten van oorlogsgraven worden uitgenodigd om bloemen op het door hun geadopteerde graf te leggen.

Militaire begraafplaats in Venray

Op het ereveld in Venray zijn 693 oorlogsslachtoffers begraven. De meesten van hen zijn militairen die zijn omgekomen bij de bevrijding van Noord- en Midden-Limburg. Er liggen ook gevallenen die op andere plekken overleden zijn, maar op een later moment zijn herbegraven. Van de graven zijn er 629 Britse militairen, 22 Canadese, 5 Nieuw-Zeelandse, 4 Australische, 1 Poolse, 30 ongeïdentificeerde graven én 1 burger.

Er zijn weinig parkeermogelijkheden; kom dus bij voorkeur op de fiets of lopend. Komt u wel met de auto? Dan mag u bij het hospice parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio