11.7 C
De Bilt

Leefbaarheidsfonds: gemeente Pekela steunt samenleving met geld uit zonneparken

De gemeente Pekela opent binnenkort het Leefbaarheidsfonds. Het fonds is bedoeld om projecten te ondersteunen die de leefbaarheid en sociale samenhang in de gemeente ten goede komen. Het geld in het fonds komt uit de opbrengsten van twee zonneparken in de gemeente.

Dit jaar is 122.500 euro beschikbaar. Van 15 oktober tot en met 15 december 2024 kunnen stichtingen, verenigingen en bewonerscollectieven hun aanvragen voor geld uit het fonds indienen.

Voorbeelden

Het Leefbaarheidsfonds richt zich op initiatieven op het gebied van sport, cultuur, vergroening, welzijn en ontmoeting. Voorbeelden zijn de aanleg van een sportveldje, een buurtpluktuin of de organisatie van een evenement.

Extra impuls

Wethouder Reiny Kuiper: ‘Met de openstelling van het Leefbaarheidsfonds willen we initiatieven van inwoners in onze gemeente een extra impuls geven en helpen om hun ideeën werkelijkheid te maken. We roepen daarom alle inwoners op om hun ideeën en projecten in te dienen en gebruik te maken van deze kans voor financiële ondersteuning.’

Aanvraagprocedure Leefbaarheidsfonds

Stichtingen, verenigingen en bewonerscollectieven kunnen via het Leefbaarheidsfonds een subsidie aanvragen tot maximaal 10.000 euro. Er is dit jaar in totaal 122.500 euro beschikbaar. Ook in 2025 kan een beroep gedaan worden op het fonds.

Contactinformatie

Voor meer informatie over het fonds en ondersteuning bij het indienen van aanvragen kunnen belangstellenden terecht op de gemeentelijke website.

Bellen kan ook via het telefoonnummer 0597-617555 (vragen naar Anne Huizinga) .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio