5.7 C
De Bilt

Schutter loopt met automatisch geweer door woonwijk in Alphen aan den Rijn en schiet op 2 woningen

Alphen aan den Rijn – Aan het eind van de middag, rond 17.30 uur liep er plots een man met masker in donkere kleding met een automatisch geweer door de Prins Hendrikstraat. Voorbijgangers hadden in eerste instantie nauwelijks iets in de gaten, zo valt uit camerabeelden op te maken, totdat de man begon te schieten op 2 woningen in de straat. Daarna leek de schutter weer even snel verdwenen te zijn als hij was verschenen.

Politie rukt massaal uit

De politie was binnen de kortste keren in de wijk aanwezig. Ook vlogen er maar liefst 2 politiehelikopters over Alphen op zoek naar een spoor van de dader. De klopjacht heeft tot nu toe nog geen verdachte opgeleverd, maar er zijn door de technische recherche wel allerlei sporen veilig gesteld, zoals kogelhulzen.

Prins Hendrikstraat is afgezet door politie
Prins Hendrikstraat is afgezet door politie – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

‘Automatisch wapen in een woonwijk op klaarlichte dag! Dit is gestoord’

In totaal lijken er 10 schoten afgevuurd op de ramen van de twee woningen. Er bleek niemand in de woningen aanwezig te zijn geweest en ook omstanders kwamen met de schrik vrij. ‘Eén van de omstanders noemde het ‘gestoord’ dat er gewoon iemand, nota bene bij daglicht, met een automatisch wapen door de woonwijk heen liep.

Het leek de schutter allemaal weinig te deren, zo lijken een aantal camerabeelden uit de omgeving te bevestigen. ‘Hij liep gewoon met dat automatische wapen tussen de mensen op straat door alsof hij zijn hond uit aan het laten was’, klonk een verbijsterde reactie van een omstander.

De hele straat was afgezet na het schietincident
De hele straat was afgezet na het schietincident – Foto: © Marvin Weijers – Regio Online

Klopjacht levert 2 verdachten op

De politie neemt deze zaak hoog op, maar laat verder weinig los. Over het voertuig waarin de verdachte verdween is weinig bekend, maar hoogstwaarschijnlijk zal deze gestolen zijn. Rond 21.00 uur maakte de politie via X (het voormalige Twitter) bekend 2 verdachten in Almere in een auto te hebben aangehouden. Hierbij is een vuurwapen in beslag genomen.

Verband met eerdere inval politie deze week onduidelijk

Afgelopen maandag viel de politie nog een bedrijfspand binnen aan de Distributieweg en doorzocht tegelijkertijd een woning aan de Prins Hendrikstraat. Hierbij zijn niet alleen voertuigen in beslag genomen, maar ook 2 verdachten aangehouden. Of dat incident één van de twee beschoten woningen betreft is nog onbekend, maar een mogelijk verband valt ook niet uit te sluiten.

Omwonenden flink geschrokken

Omstanders en buurtbewoners zijn enorm geschrokken van het ongekende geweld in de Alphense straat. Het doet veel met het veiligheidsgevoel van bewoners. Vooral omdat er zo ‘gewoontjes’ met een automatisch vuurwapen is rondgelopen langs allerlei omstanders. Een triest dieptepunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio