11.7 C
De Bilt

geWOON besparen Fixteam voorziet 150e woning van energiebesparende maatregelen in Steenwijkerland

Het geWOON Besparen Fixteam heeft op donderdag 10 oktober de 150e woning gefixt in Steenwijkerland. Een mijlpaal! Dit werd feestelijk gevierd met een bezoek van wethouder Marcel Scheringa, die samen met het Fixteam een taart aanbood aan de bewoners. De 150e woning is voorzien van gratis energiebesparende maatregelen die zorgen voor een lagere energierekening.

Iedereen in Steenwijkerland kan meedoen. Hoe werkt het? Inwoners kunnen zelf een afspraak maken met het Fixteam. Het geWOON besparen Fixteam komt dan langs met een bus vol materiaal en voert de werkzaamheden uit. Zowel het materiaal als de uren van het Fixteam zijn gratis.

Trots op geWOON besparen Fixteam

‘We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken ernaar uit om nog inwoners te helpen met het besparen van energie.’ zegt Gerard Hommema, hoofdfixer van het Fixteam. Wethouder Marcel Scheringa voegt hieraan toe: ‘Ik ben onder de indruk van de inzet en het enthousiasme van het Fixteam. Hun werk maakt écht een verschil voor inwoners van Steenwijkerland. Ik roep iedereen op om gebruik te maken van deze gratis dienst, zeker met de koude herfst en winter in het vooruitzicht. Dit is het moment om iets aan je woning te laten doen. Gewoon besparen, doen we samen!’

Maak een afspraak met het Fixteam

Het Fixteam voert kleine energiebesparende maatregelen uit, zoals bijvoorbeeld het installeren van tochtstrips, radiatorfolie en LED-verlichting. Ook geven de Fixers advies en tips aan inwoners om energie te besparen. Iedereen in de gemeente Steenwijkerland kan gratis gebruik maken van de diensten van het geWOON besparen Fixteam. Kijk voor meer informatie en het maken van een afspraak op www.steenwijkerland.nl/fixteam.

geWOON besparen is een samenwerking van: de gemeente Steenwijkerland, Wetland Wonen Groep, Stichting Duurzaam Steenwijkerland, Woonconcept, de NoordWestGroep en Sociaal Werk de Kop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio