15.5 C
De Bilt

Frisse Pitch Night groot succes

Op het marktplein van creatieve broedplaats Lab Lou vond woensdagavond 9 oktober het eerste grote evenement plaats: de Frisse Pitch Night 2024. Een jury beloonde vier uiteenlopende ideeën met een prijs van €1000, het aanwezige publiek koos de vijfde winnaar. Alle genomineerden krijgen een follow-up van Samen Duurzaam Zeist en Stadslab Zeist om hun idee voor een nog duurzamer, creatiever en inclusiever Zeist dichter bij de uitvoering te brengen.

In de prijzen vielen de Meerijdbankjes in Austerlitz (om inwoners en bezoekers in Austerlitz gemakkelijk mee te laten liften met automobilisten), een Mealprep (om voor een klein bedrag samen gezond eten te koken), een Gen-Zeist festival (georganiseerd voor én door jongeren tussen de 14 en 30 jaar), waterbakken voor dorstige dieren (om hittestress te voorkomen) en tot slot gratis menstruatieproducten op álle middelbare scholen in Zeist. De jury en het publiek was onder de indruk van het enthousiasme van de pitchers en de reikwijdte van de ideeën. 

Presentator Jeroen Paul Nijmeijer zorgde voor een enerverend verloop van de avond. Team Energie en Duurzaamheid van de gemeente Zeist was goed vertegenwoordigd en in de pauze kon een leuke tweedehands outfit worden gescoord bij de kledingmarkt. Toekomstbestendige hapjes en muzikale deuntjes van Tommy the Sound maakten de avond compleet.

Frisse Pitcht Night

De Frisse Pitch Night 2024 is onderdeel van de Week van Samen Duurzaam Doen en werd georganiseerd door Stadslab Zeist, in opdracht van Samen Duurzaam Zeist, en wordt gefinancierd door gemeente Zeist. www.frissepitch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio