16 C
De Bilt

Lezing over de Geschiedenis van de Groote Heide – Van IJstijd tot Toekomst

Op woensdag 16 oktober organiseert Waalres Erfgoed in samenwerking met de Bibliotheek Waalre een fascinerende lezing over de rijke geschiedenis van de Groote Heide. Dit uitgestrekte natuurgebied, gelegen tussen Eindhoven, Valkenswaard, Pelt, Hamont, Cranendonck, Heeze en Geldrop, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de IJstijd. Deze avond duik je in de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere landschap, met verhalen die variëren van de vroege menselijke bewoning tot recente ontwikkelingen.

Lezing met 2 experts door geschiedenis Groote Heide over verschillende tijdperken

  • Cor de Jong, gids bij IVN Valkenswaard-Waalre, opent de avond en vertelt over het ontstaan van de Groote Heide, van de IJstijd tot ongeveer 1850. Hij schetst een beeld van hoe dit gebied zich door de eeuwen heen gevormd heeft en welke invloed mensen en natuur hadden op het landschap. In zijn presentatie komen de jagers en verzamelaars voorbij, de oude Kelten, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en nog veel meer.
  • Ben Putman sluit de avond af met een verhaal over de verdere ontwikkeling van het gebied vanaf 1850 tot nu. Hij legt uit hoe de Industriële Revolutie en de daaropvolgende veranderingen in landbouw en bebossing het landschap hebben beïnvloed. Ook kijkt hij vooruit naar de toekomst van de Groote Heide.

Mis deze kans niet om meer te leren over een van de meest bijzondere natuurgebieden in onze regio!

Praktische informatie

  • Datum en tijd: Woensdag 16 oktober 2024, van 20.00 tot 22.00 uur
  • Locatie: de Bibliotheek Waalre
  • Kosten: € 7,50 voor niet-leden, € 6,00 voor bibliotheekleden, gratis voor donateurs van Waalres Erfgoed

De lezingen van Waalres Erfgoed en de Bibliotheek Waalre zijn altijd goed bezocht en staan bekend om hun hoge kwaliteit. Twee keer per jaar bieden zij een lezing aan over een regionaal historisch of heemkundig onderwerp, waarbij ze vakbekwame sprekers uitnodigen om hun kennis te delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio