5.3 C
De Bilt

Naked The Hague tentoonstelling bij de Haagse Kunstkring: de naakte waarheid over onze kijk op perfectie en het ‘gewone’ lichaam

Veel mensen zijn ongelukkig met hun lichaam of denken dat hun lijf niet normaal is. Deze negatieve zelfperceptie wordt vaak versterkt door de beelden die we zien in de media en de opmerkingen die we horen van anderen. De constante blootstelling aan geïdealiseerde lichaamsvormen in tijdschriften, reclames, en social media geeft een vertekend beeld van wat ‘normaal’ of ‘ideaal’ is. Tegelijkertijd kunnen terloopse opmerkingen of directe kritiek van anderen een grote impact hebben op hoe we onszelf zien.

De fototentoonstelling ‘Naked The Hague’ presenteert een unieke en krachtige boodschap over lichaamsacceptatie. Het toont 250 deelnemers die samen de diversiteit van het menselijk lichaam vieren. Elk van deze individuen laat zien hoe een ‘gewoon’ lichaam eruitziet, en het resultaat is een prachtig geheel van vormen, maten en kenmerken. De essentie van het project is dat alle lichamen anders zijn en allemaal normaal.

Gevangen in een fotoboek

Naast de visuele representatie in de tentoonstelling biedt het Naked The Hague fotoboek extra diepgang door de persoonlijke verhalen van de deelnemers te delen. Deze verhalen geven context aan de beelden en bieden lezers de kans om zich te verbinden met de ervaringen van anderen. Door meer dan 300 foto’s en verhalen te combineren creëert het boek een krachtig statement over lichaamspositiviteit en zelfacceptatie.

Het lijvige ‘Naked The Hague koffietafelboek’ is tijdens de tentoonstelling met 10% korting te koop.

Ontstaan Naked The Hague

Leon Schröder (1962) startte Naked The Hague in 2022 naar aanleiding van de emotionele ervaringen tijdens zijn Masterproject ‘Naked Rotterdam’. Daarbij werd hem duidelijk hoezeer het gevoel ‘niet aan de norm te voldoen qua uiterlijk’ leeft in onze samenleving.”

Waar te zien?

De tentoonstelling ‘Naked The Hague’ is van 30 oktober tot en met 24 november te bezoeken bij de Haagse Kunstkring, Denneweg 64 in Den Haag. Officiële opening zaterdag 2 november 16:00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio