5.1 C
De Bilt

Cybercrime Challenge: beter bestand tegen online criminaliteit

Burgemeesters uit de Leidse regio roepen hun inwoners op om deel te nemen aan de ‘Cybercrime Challenge’. Deze digitale cursus helpt deelnemers weerbaar te worden tegen online criminaliteit. De challenge is gratis en wordt aangeboden aan alle inwoners vanaf 12 jaar van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude.

Dagelijks maken we gebruik van het internet. We kunnen online snel en gemakkelijk van alles regelen en doen. Van online bankieren, vrienden en familie volgen op sociale media en gezondheidszaken regelen. Helaas weten criminelen ook digitaal toe te slaan.

Het wordt door vergaande technieken ook steeds moeilijker om nep van echt te onderscheiden. De vijf gemeenten van de Leidse regio, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude investeren daarom in onlinecursussen.

Vanaf 12 jaar en gratis

Drie jaar lang is de ‘Cybercrime Challenge’ gratis beschikbaar voor alle bewoners vanaf 12 jaar. Jongeren zitten immers ook veel online. De challenge helpt bewoners om te leren welke vormen van cybercriminaliteit veel voorkomen, hoe je deze kunt herkennen en wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Cyber Challenge

Er is een basiscursus en een cursus voor gevorderden. Deze zijn opgebouwd uit zes verschillende onderdelen. Elk trainingsonderdeel duurt ongeveer vijf minuten. Inwoners zijn in totaal ongeveer een half uur bezig. De informatie en opdrachten zijn goed te begrijpen. En deelnemers kunnen elk moment tijdens de Cybercrime Challenge even stoppen, de resultaten blijven namelijk bewaard. Na afronding krijgen deelnemers een certificaat.

Oproep burgemeesters

Alle vijf de burgemeesters roepen bewoners gezamenlijk op mee te doen aan de cursus: “Het leertraject toont aan dat iedereen slachtoffer kan worden van cybercriminaliteit. Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten als je online gaat en hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt. Daarom doen we de oproep om massaal deze challenge te starten. Leerzaam én gratis.”

Start de Cybercrime Challenge

Begin direct met de Cybercrime Challenge! Deze is beschikbaar via https://leidseregio.dataexpert.academy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio