16 C
De Bilt

Natuurwerkdag op 2 november in Son: geef de heide bij Oud Meer ruimte

De gemeente Son en Breugel, IVN Natuureducatie, Scouting Dutmella en Bosgroep Zuid-Nederland organiseren samen de jaarlijkse natuurwerkdag. Op zaterdag 2 november van 9.30 tot 15.00 uur gaan ze aan de slag om de heide bij het Oud Meer open te houden. Inwoners zijn hierbij van harte welkom om te helpen. Jonge dennen en berken worden weggezaagd en er komen takkenrillen in de bosrand. Zo krijgt de heide meer ruimte en dat helpt het leefgebied van vogels, insecten, reptielen en amfibieën te beschermen.

Oud Meer valt op door de afwisseling van heide, bos en water. Dit open landschap is belangrijk voor de biodiversiteit. Het biedt een thuis aan soorten zoals de heikikker, rugstreeppad en de kleurrijke alpenwatersalamander. Ook bijzondere vogels, zoals de roodborsttapuit en boompieper, zijn hier te vinden. Met deze inzet blijft dit unieke stukje natuur behouden.

Doe mee voor natuur en klimaat

Iedereen vanaf 6 jaar is welkom, kinderen onder begeleiding. Deelnemers kunnen de hele dag helpen of alleen in de ochtend of middag. Elke bijdrage telt. Neem vrienden, familie of buren mee en geniet van een actieve dag in de natuur.

Praktische informatie

De Natuurwerkdag start om 9.30 uur bij het scoutinggebouw van Dutmella. Om 9.45 uur geeft de Bosgroep instructies op de heide. Liever later beginnen? Om 13.30 uur vertrekt een tweede groep. Voor inwoners die de hele dag komen helpen, staat er om 13.00 uur een lunch klaar.

Meld je aan voor de Natuurwerkdag

Deelname is gratis. Aanmelden kan via: https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/natuurklus-met-de-gemeente-son-en-breugel/.

Parkeren kan op de parkeerplaats aan het Dutmellapad, bij de Bestseweg tussen Son en Best. Er is plek voor 150 deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio