16 C
De Bilt

Oktoberfeest Sittard in het teken van feest, muziek, en traditie

Sittard-Geleen – De voorbereidingen voor de 19e editie van het Oktoberfeest in Sittard zijn in volle gang en als we het programma mogen geloven, belooft het wederom een groots spektakel te worden. Van vrijdag 18 oktober tot en met woensdag 23 oktober zal de stad in het teken staan van feest, muziek, en traditie. Dit jaar staat het Oktoberfeest in het teken van het thema: ‘Wir tanzen das Leben!’. 

Net als voorgaande jaren is het programma verdeeld over meerdere paviljoens, waaronder het bekende Brand Weizen Paviljoen en het Boels Rental Paviljoen. Voor een aantal paviljoens zijn tickets nodig, waarbij het mogelijk is om een Passe-Partout, weekend- of weekticket aan te schaffen. Ook het Brauhaus Brand Paviljoen biedt een mix van betaalde en gratis evenementen, met gratis toegang op maandag tot en met woensdag, zaterdagmiddag en zondag.

Uniek evenement in Zuid-Limburg

Het Oktoberfeest in Sittard is een van de grootste najaarsfestivals in Zuid-Limburg en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Van de feestpaviljoens tot de Wiesn, de kermisattracties en de lokale horeca, de stad bruist tijdens deze dagen van levendigheid. “Het feest is uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor Sittard-Geleen. Het enthousiasme en de inzet van honderden vrijwilligers, ondernemers en artiesten maken dit feest tot een groot succes,” aldus wethouder Andries Houtakkers (Evenementen). “We vieren het leven en dat kan nergens anders beter dan op het Oktoberfeest in Sittard.”

De Oktoberkermis maakt wederom deel uit van het feest en is alle dagen gratis te bezoeken. Gelegen op de Noordelijke Schootsvelden biedt de kermisattracties voor jong en oud, gecombineerd met diverse eetgelegenheden.

Praktische informatie en bereikbaarheid

Bezoekers kunnen het Oktoberfeest gemakkelijk bereiken met zowel de auto als de fiets. In de nabijheid van het evenement zijn verschillende betaalde parkeermogelijkheden, waaronder de Odaparking en Ligneparking. Daarnaast zijn er fietsenstallingen aanwezig bij de Paardestraat, het Tempelplein en Ligne, waar tijdens bepaalde tijden toezicht is geregeld.

Oktoberfeest live op televisie

Daarnaast is het Oktoberfeest ook dit jaar weer live te volgen via Oktoberfeest TV. Vanuit een studio bij het Brand Weizen paviljoen worden gedurende het evenement dagelijks uitzendingen verzorgd via Facebook, zodat iedereen kan meegenieten van het feest.

Meer informatie over het programma, tickets en de toegankelijkheid is te vinden op www.oktoberfeestsittard.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio