15.5 C
De Bilt

Magazine over het sociaal domein uitgebracht door Kaag en Braassem en Hier! in de regio

De gemeente Kaag en Braassem en Hier! In de regio brengen samen een bewaareditie van Hier! uit over het sociaal domein. In dit magazine stellen de gemeente en Hier! de officiële partners van de gemeente in het sociaal domein (opnieuw) voor aan de inwoners van Kaag en Braassem. Wethouder Gerben van Duin en Miranda Castelein van Hier! in de regio deelden op maandag 14 oktober een exemplaar uit aan Bert Haneveld – een geïnterviewde in het magazine en Anas Aboud, Freek Nijeboer en Roland van Beurden van De Papierwinkel. De Papierwinkel, onderdeel van De Driemaster, is één van de organisaties die ook in het magazine staat.

Het sociaal domein is een verzamelnaam voor alle organisaties, diensten en voorzieningen die ervoor zorgen dat iedereen in de gemeente kan meedoen. De gemeente moet taken op het gebied van het sociaal domein uitvoeren. De uitvoering van deze taken wordt gedaan door verschillende partners. In dit magazine staan de officiële partners van de gemeente op één plek: Tom in de buurt, De Driemaster, het Wijksamenwerkingsverband, het Jeugd- en Gezinsteam, Adviesraad Sociaal Domein, Sportbedrijf Kaag en Braassem, Rijnvicus en Lorenz. Lezers vinden via de inhoudsopgave snel welk onderwerp voor hen relevant is.

‘Sociaal domein staat juist dichtbij inwoners’

Wethouder Gerben van Duin is blij met dit nieuwe bewaarmagazine: “Het sociaal domein klinkt misschien ver weg, maar met dit magazine laten we zien dat deze partijen juist dichtbij onze inwoners staan. Wanneer je even niet lekker in je vel zit, de mantelzorg je teveel wordt, of je voor het eerst een kindje krijgt – er zijn partijen die je kunnen helpen. Met dit magazine hopen we dat nog meer mensen gebruik gaan maken van wat er in onze gemeente allemaal is. Of misschien raak je wel geïnspireerd om vrijwilliger te worden bij één van deze organisaties.”

In de brievenbus en op locatie

Het Hier! Sociaal domein-magazine is vanaf 12 oktober verspreid bij huishoudens die ook de normale editie van Hier! In de regio ontvangen. Wanneer inwoners de Hier! niet thuis ontvangen, kunnen ze een exemplaar ophalen bij de verspreidpunten van Hier!, zoals de supermarkt, bibliotheek of het gemeentehuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio