15.5 C
De Bilt
vrijdag, 18 oktober 2024

Succesvolle Katwijkse Duurzaamheidsweek

Bewust aan de Kust kijkt terug op weer een geslaagde editie van De Katwijkse Duurzaamheidsweek. Onder het motto ‘Natuurlijk Samen’ werden weer uiteenlopende activiteiten georganiseerd om mensen te inspireren en te informeren om duurzamer te leven.

Binnen de gemeente Katwijk zijn al veel mooie initiatieven en organisaties die zich inzetten rondom dit thema. Tijdens deze week lieten zij zien wat ze zoal doen en organiseerden ze interessante activiteiten om zo ook meer inwoners te betrekken bij hun missie. 

Sigarettenfilters onder de aandacht

De vervuiling van sigarettenfilters kreeg tijdens deze editie extra aandacht. Met een grote opruim- en spaaractie van peuken werd de week daarmee afgetrapt. Met ook het zogenoemde ‘Peuken Meisje’, een reuzenpeuk om alle geraapte filters in te verzamelen en de opening van de bijzondere expositie van het Peukenbos door kunstenares Angelina Kumar.

Katwijkse Duurzaamheidsweek

De week zat vol met activiteiten, zoals de goed bezochte speurtocht in het Merovechpark in Rijnsburg waar jong en oud samenkwamen. Lezingen van onder andere Marc Siepman en Lodewijk Hoekstra. Informatieve bijeenkomsten, zoals die van de gemeente over isolatie en de bijbehorende subsidies. Het Repair Café, dat tijdens deze week ook veel nieuwe bezoekers trok die hun kapotte spullen lieten repareren. En natuurlijk de Groene Zaterdag, waar men op de fiets langs de route verschillende initiatieven en organisaties kon bezoeken.

Zo zorgde deze week weer voor de nodige inspiratie en motivatie om de stapjes te maken naar een duurzamer leven. De verbinding en het netwerk van duurzame doeners wordt tijdens De Katwijkse Duurzaamheidsweek ook ieder jaar weer wat groter, al met al dus weer een geslaagde editie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio