16 C
De Bilt

Isolatiesubsidie voor woningeigenaren beschikbaar in Tholen

Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis in de gemeente Tholen kunnen nu ook via Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) isolatiesubsidie aanvragen, ook doe-het-zelvers. Per woningeigenaar is maximaal € 1.850,- isolatiesubsidie beschikbaar. Meer informatie en direct aanvragen kan via zeeuwsisolatieprogramma.nl

De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde koopwoningen. Dat zijn woningen met een definitief energielabel D, E, F of G of twee slecht geïsoleerde bouwdelen (dak, gevel, vloer, bodem of glas). De subsidie kan aangevraagd worden voor isolatieglas of het isoleren van muren, daken en vloeren. Er is subsidie voor het inschakelen van een bedrijf, maar uniek aan deze regeling is dat ook doe-het-zelvers in aanmerking komen. Het Zeeuws Isolatieprogramma regelt de aanvragen voor gemeente Tholen en andere Zeeuwse gemeenten.

Wethouder Peter Hoek: “Het is mooi dat deze regeling voor isolatie beschikbaar komt. Hopelijk gaan veel mensen er gebruik van maken!”

Een succesvolle start

Tonny Drijdijk, projectmanager particulier vastgoed bij RES Zeeland: “Met het Zeeuws Isolatieprogramma willen we zoveel mogelijk Zeeuwse woningen isoleren. Het programma heeft al een succesvolle start gehad. Aan het begin van 2024 was de subsidie, bij wijze van proef, al beschikbaar in de gemeente Reimerswaal. Tijdens de pilot hebben zich zo’n 360 huiseigenaren aangemeld voor de subsidie. We zijn blij dat we inwoners van de gemeente Tholen nu ook subsidie kunnen krijgen voor het isoleren van hun huis.”

Isolatiesubsidie initiatief van Zeeuwse gemeenten

Het Zeeuws Isolatieprogramma is een initiatief van twaalf Zeeuwse gemeenten en RES Zeeland om invulling te geven aan het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). In Zeeland zijn zo’n 50.000 Zeeuwse koophuizen slecht geïsoleerd. In de gemeente Tholen zijn dat zo’n 5.500 woningen. De komende paar jaar wordt er in Zeeland in totaal zo’n 17 miljoen euro isolatiesubsidie verdeeld.

Meer informatie: www.zeeuwsisolatieprogramma.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio