16 C
De Bilt

Grote aanpak straten en fietspaden gestart door gemeente Gorinchem

De gemeente Gorinchem gaat binnenkort aan de slag met het verbeteren van wegen, straten en fietspaden in de stad. Het doel is duidelijk: zorgen voor veilige, leefbare en klimaatbestendige wijken. De komende jaren worden daarom verschillende straten en fietspaden aangepakt.

Leefbaarheid en veiligheid voorop

“We willen dat onze wijken niet alleen netjes zijn, maar ook dat inwoners veilig en prettig over de weg kunnen,” zegt wethouder Polatli. “Daarom beginnen we nu met het grondig verbeteren van wegen en fietspaden. We houden daarbij ook rekening met het veranderende klimaat.”

Bij het onderhoud van de straten kijkt de gemeente verder dan alleen het repareren van schade. Zo wordt bekeken of bestrating kan worden vervangen door bijvoorbeeld grastegels of meer groen. Daarnaast worden maatregelen genomen om wateroverlast te voorkomen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Snelle verbeteringen, zoals het aanleggen van drempels en wegversmallingen, worden meteen uitgevoerd.

Herinrichting straten

Wanneer een straat helemaal opnieuw wordt aangelegd, kan het ontwerp van de weg aangepast worden. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende wensen, zoals het behoud van bomen, voldoende parkeerplaatsen en meer groen of snelheidsremmers.

De gemeente betrekt de bewoners actief bij deze verbeteringen. “We willen graag weten welke problemen bewoners ervaren en welke ideeën ze hebben. Waar moeten we echt op letten?” aldus wethouder Polatli.

Verkeershinder en planning

De werkzaamheden kunnen voor enige hinder zorgen, maar de gemeente probeert dit zo veel mogelijk te beperken. Zo wordt er overdag gewerkt om de duur van de werkzaamheden kort te houden. De eerste werkzaamheden beginnen rond de herfstvakantie in oktober. Er wordt dan onderhoud uitgevoerd aan de Stationsweg, Concordiaweg, Newtonweg en Spijksesteeg. Ook krijgen de Lingebrug en de Spijksedijk een nieuwe laag asfalt. In 2025 begint het grote onderhoud aan verschillende asfaltwegen en fietspaden. Vanaf 2026 volgen de woonstraten, waar ook groot onderhoud plaatsvindt.

Een stap naar een toekomstbestendige leefomgeving

Wethouder Polatli: “We hebben de afgelopen jaren veel meldingen via Fixi ontvangen over de staat van onze wegen. Nu is het tijd om deze problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat onze straten weer netjes en veilig zijn voor iedereen.”

Met deze aanpak zet Gorinchem een belangrijke stap naar een veilige, schone en toekomstbestendige leefomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio