15.5 C
De Bilt

Informatiebijeenkomst voor bedrijven over noodopvang Zierikzee

Op dinsdag 29 oktober 2024 organiseren de gemeente en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een informatiebijeenkomst over de noodopvang in Zierikzee. Deze bijeenkomst is voor alle bedrijven op Schouwen-Duiveland.

Het COA wil de noodopvang realiseren aan de rand van Zierikzee, op perceel N161 aan de Nieuwe Koolweg.

Als alles volgens planning verloopt, kunnen de bewoners aan het einde van het 2e kwartaal van 2025 hun intrek nemen. De opvang is bedoeld om voor 5 jaar maximaal 250 asielzoekers op te vangen.

Veiligheid en werkgelegenheid

De beoogde locatie ligt vlakbij een bedrijventerrein. De bedrijven die daar gevestigd zijn, hebben mogelijk vragen, opmerkingen of ideeën over de noodopvang in hun buurt. Maar ook andere bedrijven op Schouwen-Duiveland hebben wellicht behoefte aan meer informatie. Onderwerpen als (verkeers)veiligheid en werkgelegenheid komen uitgebreid aan bod. Bedrijven kunnen bij het aanmelden zelf aangeven over welke onderwerpen zij meer willen horen deze avond.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst voor bedrijven start 29 oktober om 19.30 uur in het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 in Zierikzee. Inlopen kan vanaf 19.15 uur. Tot 28 oktober kunnen bedrijven zich voor deze bijeenkomst aanmelden op www.schouwen-duiveland.nl/noodopvang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio