15.4 C
De Bilt

Nieuwe Alblasserdammers krijgen geld voor lidmaatschap vereniging

De gemeente Alblasserdam geeft dit jaar nieuwe inwoners van het dorp een waardebon van 75 euro om lid te worden van een Alblasserdamse vereniging naar keuze. Dat kan een vereniging zijn op het gebied van bijvoorbeeld sport, muziek of cultuur.  Hiermee wil de gemeente inwoners een warm welkom geven en helpen een sociaal leven op te bouwen. Tegelijkertijd wil zij zo de verenigingen financieel ondersteunen en de toename van het ledenaantal stimuleren.

Wethouder Margreet de Deugd: “Verenigingen zijn belangrijk voor de saamhorigheid en de verbinding in een dorp. Ook dragen hun activiteiten bij aan de gezondheid en het geluk van inwoners. We hopen daarom dat veel van onze nieuwe inwoners van dit aanbod gebruik maken!” 

Waardebon gemeente Alblasserdam

Nieuwe inwoners krijgen de bon thuisgestuurd. Elk lid van het huishouden krijgt een eigen bon. Het idee voor deze actie kwam van de CDA-fractie. De gemeenteraad heeft het voorstel omarmd en €20.000 beschikbaar gesteld. Dit budget is gegeven voor het jaar 2024. Daarom krijgen alle nieuwe inwoners per 1 januari 2024 met terugwerkende kracht de bon thuis. Inwoners kunnen met de bon naar een vereniging naar keuze en deze inwisselen voor een lidmaatschap. Vanwege het maximumbudget is het advies niet te lang te wachten met het gebruik van het aanbod. Meer informatie staat op www.alblasserdam.nl/verenigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio