16 C
De Bilt

Uitbreiding Loetbos bepleit door Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA-GroenLinks

Krimpenerwaard – Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA-GroenLinks hebben vragen gesteld aan het college van B&W over de mogelijke uitbreiding van het Loetbos. Beide partijen zien de noodzaak van meer bos vanwege de groeiende recreatievraag en de positieve effecten op het klimaat en de volksgezondheid.

Uit onderzoek van provincie Zuid-Holland blijkt dat er kansen liggen om het Loetbos met 11 hectare uit te breiden. Dit sluit aan bij de plannen van de Groenalliantie. Zij beheren het Loetbos en willen meer ruimte maken voor natuur en recreatie. Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA-GroenLinks willen weten hoe de onderzoeken naar de uitbreiding verlopen en of er misschien meer dan 11 hectare bos kan worden toegevoegd.

Loetbos belangrijk recreatiegebied

De indieners Jeffrey Groen (Leefbaar Krimpenerwaard) en Sandro Kovačić (PvdA-GroenLinks) stellen: “Als gevolg van de toenemende woningbouw in de regio is het de verwachting dat de vraag naar recreatiegebieden toeneemt. De toenemende drukte is nu al te merken op een zonnige zaterdagmiddag. Bovendien is meer bos ontzettend goed voor het klimaat en onze gezondheid. Bomen nemen veel CO2 op en wandelen tussen het groen biedt inwoners welverdiende ontspanning.”

Tot slot roepen Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA-GroenLinks op tot samenwerking tussen de gemeente, grondbezitters, terreinbeheerders en de provincie om de uitbreiding te versnellen en de recreatiegebieden rondom het Loetbos – zoals de Krimpenerhout – beter met elkaar te verbinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio