14.4 C
De Bilt

Interactieve lezing filosofie en literatuur

Kan literatuur een rol spelen in het onderzoeken van filosofische vragen? Kunnen we door het lezen van boeken een beter mens worden? In de lezing bespreekt Roos van den Born welke verschillende soorten kennis er zijn en welke kennis het lezen van boeken kan bieden. Vervolgens staan we stil bij wat filosofische vragen zijn. Aan de hand van korte teksten uit één of meer bekende boeken formuleren we gezamenlijk een aantal filosofische vragen.

Lezing

De interactieve lezing is onderzoekend en prikkelend. Voor mensen die van lezen houden geven de inzichten uit de uiteenzetting een extra gezichtspunt om een boek te lezen en te begrijpen. Roos van den Born is sociaal psycholoog en filosoof (www.pronesis.nl).

Roos van den Born
Roos van den Born – Foto: © Roos van den Bron

Na afloop van ontvangen de deelnemers het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Dit is het boek in het kader van Heel Nederland Leest 2024.

Waar en wanneer?

De lezing vindt plaats op maandag 4 november 19.30 uur in de Bibliotheek Wijchen aan de Campuslaan 8 in Wijchen. De toegang bedraagt € 19,00. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om mee te kunnen doen.

Aanmelden via bibliotheek-wijchen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio