15.2 C
De Bilt

Ontdek een gezonde leefstijl tijdens de gezondheidsmarkt in nieuw Den Helder

Op zaterdag 9 november 2024 wordt in MFC ’t Wijkhuis weer een Gezondheidsmarkt van Positief Gezond in Nieuw Den Helder georganiseerd. Het promoten van een gezonde leefstijl in Nieuw Den Helder staat tijdens deze markt wederom centraal. Haal tussen 13:00 uur en 17:00 uur interessante informatie op bij de stands en neem deel aan informatieve en inspirerende workshops op het gebied van een gezonde levensstijl.

Eerder dit jaar heeft Positief Gezond in Nieuw Den Helder al een Gezondheidsmarkt georganiseerd. Verschillende partners hebben tijdens de eerste Gezondheidsmarkt hun diensten aangeboden, en ook deze keer zijn er weer diverse partners van de partij. Denk aan: Psychologenpraktijk Nieuwedieper, Buurtgezinnen, Diëtist Dieet & Co, Diëtist & Leefstijl, WMO gemeente Den Helder, wijkbeheerder gemeente Den Helder, Apotheek Zuiderhaaks, MEE & de Wering, Brijder Verslavingszorg en Welzijn op Recept.

Weten wat je gezondheidswaarden zijn?

Tijdens de Gezondheidsmarkt zijn er dit keer vijf gratis checkpunten waar diverse gezondheidswaarden worden gemeten. Denk hierbij aan bloedsuiker, cholesterol, bloeddruk, buikomvang en BMI. De checkpunten worden bemand door verpleegkundigen in opleiding van VONK. Verder is er ook een Smartfloor op de markt, waarmee de kans op vallen eenvoudig wordt gemeten.

Leuke activiteiten en interessante workshops

Aan de overkant van ‘t Wijkhuis ligt een Cruyff Court waar verschillende sport- en beweegactiviteiten worden georganiseerd. Zo biedt sportvereniging OKK een ontspannende Tai Chi-les aan, kun je met Delly Zoo Gym meedoen aan de les “Beweeg mee met Laurette”, en organiseert Sportclub Theo Komen een energieke Zumba-les. Voor de kinderen staat er naast ‘t Wijkhuis een springkussen klaar. Daarnaast stelt de gemeente Den Helder een vergaderruimte beschikbaar voor diverse workshops, waaronder sessies over slaapproblemen en informatieve bijeenkomsten over alcohol- en tabaksgebruik.

Kom jij ook?

De Gezondheidsmarkt is open voor iedereen en helemaal gratis. Heb je zin om even lekker los te gaan? Om 12:30 uur daagt Positief Gezond in Nieuw Den Helder iedereen uit om mee te doen aan een toffe challenge op het Cruyff Court tegenover MFC ’t Wijkhuis. De uitdaging? Speel op de meest unieke manier mee met het nummer Rhythm of Life van Slagerij van Kampen. Neem pannen of deksels mee en ga los!

Vragen over de Gezondheidsmarkt?

Wil je meer weten over de Gezondheidsmarkt? Neem dan contact op met Marijke de Wijs via mdewijs@teamsportservice.nl. De Gezondheidsmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Team Sportservice Noordkop en Reus Sport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio