15.3 C
De Bilt

Controle horeca Oosterwolde en Haulerwijk brengt hennepkwekerij aan het licht

Vorige week, op donderdag 17 oktober, controleerde de gemeente Ooststellingwerf, samen met de politie, de Nederlands Arbeidsinspectie en andere instanties, verschillende horecagelegenheden. Het gaat om pizzeria’s, grillrooms en snackbars. Er is onderzoek gedaan op de naleving van wet- en regelgeving zoals de vergunningsvoorwaarden van de horeca- en/of exploitatievergunning, de Alcoholwet, brandveiligheid en de Wet op de Kansspelen. De Nederlandse arbeidsinspectie keek naar eerlijk werk. 

Tijdens de integrale controle zijn 9 horecagelegenheden in Oosterwolde en Haulerwijk bezocht. Het heeft diverse overtredingen aan het licht gebracht. Het meest opvallende resultaat was de ontdekking van een hennepkwekerij in één van de bekeken panden in Oosterwolde.

Diversiteit aan overtredingen bij controle

Daarnaast constateerden de onderzoekers bij meerdere gelegenheden overtredingen op het gebied van brandveiligheid en voedselhygiëne. De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft tijdens deze controle onregelmatigheden aangetroffen op het gebied van arbeidstijdenwet en andere wet- en regelgeving. De inspectie doet daar zelfstandig verder onderzoek naar.

“Deze bevindingen onderstrepen het belang van integrale controles. Door samen te werken, kunnen de instanties sneller problemen opsporen en aanpakken”, vertelt burgemeester Jack Werkman. “Daarmee willen we een stevig fundament leggen voor een veilig en eerlijk ondernemersklimaat in Ooststellingwerf.”

Meld vermoedens

Inwoners en ondernemers kunnen helpen bij het tegengaan van illegale activiteiten of onveilige situaties. Vermoed je misstanden? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio