15.3 C
De Bilt
dinsdag, 22 oktober 2024

Monique Leliefeld ontvangt Parel van Voorschoten

Monique Leliefeld ontving vandaag een Parel van Voorschoten. Ze kreeg de onderscheiding voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor Museum Voorschoten. Burgemeester Nadine Stemerdink reikte de Parel uit tijdens de opening van de tentoonstelling ‘The British School in The Netherlands’.

Parel voor vele tentoonstellingen

De afgelopen vijftien jaar heeft Monique vele tentoonstellingen in Museum Voorschoten ontworpen en gerealiseerd. Ze bedacht de onderwerpen, schreef de teksten en dacht na over het invullen van de tentoonstellingsruimte. ‘The British School in The Nederlands’ is haar laatste tentoonstelling. Ze maakte die samen met schoolarchivaris Mike Weston. Bij de opening waren ook ambassadeur Joanna Roper en headteacher Patrick Heuff aanwezig.

Twee exposities per jaar

De voorbereidingen voor een tentoonstelling nemen ongeveer een jaar in beslag. Monique was doorgaans de trekker van twee exposities per jaar. Naast haar werkzaamheden als medewerker tentoonstellingen vervulde zij tijdelijk ook de functie van coördinator van de tentoonstellingsgroep, die bestaat uit tien vaste mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio