15.2 C
De Bilt

Licht in het donker en Allerzielenviering Hengelo: gedenkmomenten voor nabestaanden

Hengelo – Op zaterdag 26 oktober wordt de jaarlijkse verlichte tocht Licht in het donker gehouden op het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Op zondag 3 november volgt de Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat.

Nabestaanden hebben zo de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken tijdens deze twee bijzondere gedenkbijeenkomsten.

Herdenkingstocht Licht in het donker

Op zaterdag 26 oktober organiseert de gemeente Hengelo samen met Gildebor en coöperatie DELA de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker op het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat. Men is van harte welkom vanaf 18.30 uur. Om 19.00 uur is er een korte ceremonie in de open lucht.

Daarna start de tocht over de begraafplaats, met langs de route sfeervolle muziek. De route is prachtig verlicht met fakkels, vuurkorven en kaarsen. Iedereen die meeloopt krijgt een kaars. Men kan de route in eigen tempo afleggen. Rond 20.00 uur eindigt de tocht en is er koffie, thee en warme chocolademelk.

Allerzielenviering

Op zondag 3 november organiseert parochie De Goede Herder samen met Gildebor, coöperatie DELA en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat. Vanaf 15.30 uur wordt bij de entree een kaars uitgereikt. De gedachtenisviering begint om 16.00 uur bij de Calvarieberg.

Na de viering is er gelegenheid om in eigen tempo het graf of de urn van dierbaren te bezoeken. Het park wordt verlicht met fakkels en vuurkorven, en er klinkt passende muziek. Afsluitend is er koffie en thee bij de uitgang.

Iedereen is welkom

Iedereen die een dierbare wil herdenken, ongeacht waar deze begraven ligt of waar de asbestemming is, is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio