11.5 C
De Bilt

Jubilerende Bietentocht op komst in Steenbergen!

De unieke traditie op het water komt er weer aan! Van zondag 27 oktober tot en met donderdag 31 oktober vindt de 25e editie van de Bietentocht plaats. Deze bijzondere tocht begint in De Heen en eindigt in Colijnsplaat en symboliseert de historische bietencampagne van vroeger. De tocht voert door de Zeeuwse en Brabantse wateren. De Bietentocht biedt deelnemers en toeschouwers de kans om een belangrijk stuk geschiedenis te herbeleven: de zeilende bietencampagne.

Het college van B&W kijkt uit naar de 25e Bietentocht. Wethouder Gommeren laat weten: “We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Zeker aan de Steenbergse Vliet, waar zoals elk jaar het jagen weer te zien is. Dit jaar is hier ook een stadsomroeper aanwezig om alle aanwezigen meer te vertellen over dit bijzondere tafereel.”

Bietentocht een nostalgisch schouwspel

Het jagen met trekpaarden is een must-see voor iedereen. De schepen worden vanaf de Steenbergsche Vliet richting de haven van Steenbergen getrokken door trekpaarden. Dit zogenaamde “jagen”, een traditioneel gebruik, vindt plaats tussen 12.30 en 15.30 uur. De stadsomroeper zal ter plekke de bezoekers op de hoogte te houden van het verloop van dit unieke evenement.

Haven van Steenbergen

De zeilende vaartuigen worden diezelfde zondagmiddag vanaf 13.30 uur in de haven van Steenbergen verwacht. Kom langs en bewonder de indrukwekkende vloot van dichtbij – een prachtig plaatje!

De volgende ochtend, op maandag 28 oktober, vertrekken de schepen al vroeg richting het Volkerak en de Grevelingen.

Informatie

Voor meer informatie over het volledige programma en de route van de Bietentocht kunt u terecht op www.bietentocht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio