11 C
De Bilt

Nationale Natuurwerkdagen 2024: ook Zeeland doet mee met grootste vrijwilligersactie

De Nationale Natuurwerkdagen 2024 komen eraan! Het grootste vrijwilligersevenement in het groen vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 november. Wie mee wil doen kan zich nog opgeven voor een van de bijna dertig klussen op diverse locaties verspreid over Zeeland waar vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken voor natuurherstel en natuurbehoud in onze mooie provincie. Samen gaan we weer voor een prachtig resultaat.

Tijdens de Natuurwerkdagen kan iedereen die ons landschap een warm hart toedraagt op diverse klussen aan de slag. Het is fijn om bezig te zijn in de frisse buitenlucht en tijdens het klussen nieuwe mensen te leren kennen. De Nationale Natuurwerkdagen zijn niet alleen een groen evenement maar ook een sociaal gebeuren. Ervaar hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur.

Natuurwerkdagen in Zeeland

In Zeeland kunnen vrijwilligers bijvoorbeeld helpen met het planten van fruitbomen in de dorpsboomgaard van Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland of het knotten van wilgen en het maken van een bijenhotel  en takkenrillen bij de Watertoren van Axel. Of kom boompjes en struiken verwijderen bij de Zwaakse Weel in Kwadendamme of juist bomen en struiken planten in de natuurspeeltuin van Serooskerke op Walcheren.

Aanmelden kan nog steeds via natuurwerkdag.nl waar alle kluslocaties te vinden zijn.

500 plekken door heel Nederland

In heel Nederland zetten vrijwilligers op meer dan vijfhonderd plekken de schouders eronder. Opvallend is dat er dit jaar in vergelijking met de editie van vorig jaar veel nieuwe kluslocaties zijn bijgekomen. Groene vingers of niet, iedereen is welkom, ook wie geen ervaring heeft met klussen in het groen. De Nationale Natuurwerkdagen zijn er juist om deelnemers kennis te laten maken met groen vrijwilligerswerk. Vaak ook geschikt voor kinderen!

LandschappenNL

Al 24 jaar organiseert LandschappenNL (met alle provinciale landschapsbeheerorganisaties) begin november de Nationale Natuurwerkdagen. Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) is de provinciale organisator in de Zeeland. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en Nationale Postcode Loterij. Ook andere terreinbeherende natuurorganisaties zijn erbij betrokken, op natuurwerkdag.nl per klus te zien.

Wie tijdens de Natuurwerkdagen de smaak van het klussen in de natuur te pakken heeft, kan ook ná het evenement het verschil maken in de natuur. Zij kunnen terecht op de nieuwe website www.natuurklus.nl Daar kun je je het hele jaar door aanmelden om mee te doen aan een natuurklus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio