13.3 C
De Bilt

Innovatiefestival Midden-Groningen inspireert groep 8-leerlingen met techniek en innovatie

Deze week vindt het jaarlijkse Innovatiefestival Midden-Groningen weer plaats op het Aletta Jacobs College. Leerlingen van groep 8 uit de hele gemeente leren deze week van alles over techniek en innovatie. Het leerzame festival wordt georganiseerd door het dr. Aletta Jacobs College, BWRI, het lokale bedrijfsleven, de basisscholen en de gemeente Midden-Groningen.

Innovatiefestival Midden-Groningen

Tijdens het Innovatiefestival Midden-Groningen kunnen leerlingen hun creativiteit en technische vaardigheden ontwikkelen. Op het dr. Aletta Jacobs College gaan de kinderen aan de slag met een eigen technisch werkstuk. Ook krijgen ze een opdracht op het gebied van techniek en wetenschap. Daarnaast bezoeken ze een lokaal bedrijf om techniek en wetenschap in de praktijk te zien. Het doel van het festival is om de jeugd enthousiast te maken voor een baan in de techniek.

Innovatiefestival 2024
Innovatiefestival 2024 – Foto: gemeente Midden-Groningen

Dr. Aletta Jacobs College

Maandagochtend werd het festival officieel geopend op het dr. Aletta Jacobs College. Onderdeel van deze feestelijke opening was een wedstrijd tussen twee deelnemende scholen. Leerlingen  konden hierbij  direct hun talent en enthousiasme voor techniek laten zien. Door goed samen te werken zetten ze een bouwpakket in elkaar. De opdracht werd verzorgd door het bedrijf Simian B.V. uit Westerbroek. Het bedrijf vertelde hierbij over wat je bij het bedrijf kunt maken.

Wethouder Hoesen deed de officiële opening van het festival. Ze benadrukte de kracht van de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. “Met dit festival kunnen jongeren de op een leuke manier ontdekken wat techniek en innovatie voor hen kan betekenen. Het is belangrijk dat we hen nu al de kans geven om te experimenteren. Zo kunnen ze hun talenten ontwikkelen voor de toekomst.”

Het Innovatiefestival Midden-Groningen duurt de hele week. Het is een mooie ervaring voor de leerlingen en het lokale bedrijfsleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio