13.3 C
De Bilt

Gemeente Brummen ondertekent convenant Social Return Oost Nederland

Brummen – Maandag 21 oktober heeft gemeente Brummen het convenant Uniformering Social Return Oost Nederland ondertekend. Wethouder Yasemin Cegerek, portefeuillehouder Participatiewet, zette namens de gemeente haar handtekening onder dit convenant, waarmee gemeente Brummen zich aansluit bij velen andere gemeenten in Oost-Nederland die sociaal verantwoord ondernemen op eenzelfde wijze bevorderen.

Ondertekening bevestigt bestaand beleid Brummen

Het convenant, dat sinds 2019 van kracht is, streeft naar het creëren van sociale impact bij inkoop- en aanbestedingstrajecten door een uniforme aanpak van social return. Hiermee worden bedrijven gestimuleerd om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen. Gemeente Brummen werkte al volgens de uitgangspunten van het convenant, zoals opgenomen in haar Inkoop- en aanbestedingsbeleid van 2023, maar de ondertekening van vandaag bekrachtigt deze inzet formeel.

Iedereen verdient een kans

Wethouder Yasemin Cegerek benadrukt het belang van deze stap: “Met de ondertekening van het convenant bevestigen we als gemeente onze betrokkenheid bij sociaal ondernemerschap en geven we invulling aan onze ambitie om te streven naar een inclusieve arbeidsmarkt. Door samen te werken met de andere gemeenten in de regio versterken we de sociale impact en dragen we bij aan een duurzame toekomst waarin iedereen een kans krijgt.”

Uniformiteit en duidelijkheid voor opdrachtnemers

Dankzij de uniforme aanpak die het convenant stimuleert, komt gemeente Brummen tegemoet aan de wens van het bedrijfsleven voor meer consistentie bij het uitvragen van Social Return. Alle convenant partijen waarderen de social return inspanningen op dezelfde manier. Dat is duidelijk en geeft bedrijven de flexibiliteit om op een manier die bij hun bedrijfsvoering past een bijdrage te leveren aan maatschappelijke doelen.

Een gezamenlijke inzet voor sociale impact

Met de ondertekening van het convenant sluit gemeente Brummen zich aan bij andere gemeenten in de arbeidsmarktregio’s Zwolle, Twente en Stedendriehoek/Noord West Veluwe, die allemaal de verantwoordelijkheid nemen om sociale waarde te creëren door middel van inkoop- en aanbestedingsprocessen en de inspanningen op uniforme wijze te waarderen.

Social Return levert meer op dan je denkt

Waanders Schilderwerken is één van de lokale bedrijven die dankzij social return iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft aangenomen. Gerben Verhaaff, eigenaar van het bedrijf, deelt zijn ervaring: “Het inzetten van SROI was voor ons een bewuste keuze. We hebben niet alleen bijgedragen aan het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk, maar ook een waardevolle medewerker in dienst genomen. SROI levert uiteindelijk meer op dan je denkt, zowel voor het bedrijf als voor de betrokken werknemer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio