9.8 C
De Bilt

HackShield: Stichtse Vecht op zoek Cyber Agents

Stichtse Vecht doet mee aan Hackshield. HackShield is een online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Kinderen leren spelenderwijs de ‘internetgevaren’ kennen en worden weerbaar tegen cybercriminaliteit. Kinderen kunnen de kennis die zij hebben opgedaan bij HackShield delen met hun eigen omgeving. Denk aan bijvoorbeeld ouders, familie en vrienden. Op die manier worden zij echte ‘Cyber Agents’ die hun eigen omgeving beschermen tegen cybercriminaliteit.

Oproep Stichtse Vecht

De gemeente roept kinderen ook op andere manier op om mee te doen aan Hackshield. Via basisscholen, sportverenigingen, bibliotheek, Jeugd-Punt en via voorlichting vanuit bureau Halt. Kinderen leren hierdoor veilig internetten, het verschil tussen echt nieuws en nep nieuws en ze raken vertrouwd met het internet. Het spel staat nu open om te spelen, dit kan tot 8 februari 2025.

Burgemeester Ap Reinders: ‘Kinderen spelen games, appen en zijn actief op sociale media. Kinderen zijn zich niet altijd bewust van de online gevaren en herkennen deze ook niet altijd. Hackshield helpt bij het online weerbaar maken van onze jonge inwoners. Naast bewustwording bij de kinderen zelf leren ze ook hoe ze bijvoorbeeld hun (groot)ouders kunnen helpen om online gevaren te herkennen.’

Video

Help! De gemeente is gehackt! De burgemeester en politie roepen kinderen tussen 8 en 12 jaar op om mee te doen.

Aanmelden HackShield

Kinderen die mee willen doen kunnen een account aanmaken op de website. De game kan online gespeeld worden via de app voor smartphone en tablet.

Winnaar

Kinderen kunnen met elkaar de competitie aangaan; de beste speler (Cyber Agent) wordt in het voorjaar van 2025 gehuldigd door burgemeester Ap Reinders en mag naast de huldiging een dagdeel meelopen met de politie in Stichtse Vecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio