6.4 C
De Bilt

Inleveractie kleine elektrische apparaten voor Stichting Hartslag

Lopik – De gemeente Lopik doet mee aan de Wecycle inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Inwoners die e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt de Stichting Hartslag Lopik kans op een sponsorcheque van € 1.000 van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Zo werkt het

Inwoners scoren punten als zij op de milieustraat e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inleveraars de punten verzilveren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000 voor een lokaal goed doel. In onze gemeente is dat dit jaar de Stichting Hartslag Lopik. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018.

Zo doe je mee

  • Ga naar de milieustraat aan de M.A. Reinaldaweg 21 in Lopik;
  • Lever je oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in;
  • Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren;
  • Ga naar ‘ik wil inchecken’ en support het goede doel;
  • Onder alle geldige aanmeldingen worden 50 nieuwe apparaten verloot!

Stichting Hartslag Lopik, elke seconde telt!

Stichting Hartslag Lopik coördineert en stimuleert de inzet van vrijwilligers bij een reanimatiesituatie. HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Een burgerhulpverlener kan vaak eerder dan de professionele zorg ter plaatse zijn en de reanimatie opstarten.

AED ook voor Burgerhulpverleners

Ook een geregistreerde AED kan door een burgerhulpverlener worden opgehaald en ingezet bij een mogelijke circulatiestilstand. HartslagNu is onderdeel van Ambulancezorg Nederland (AZN). Via de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) wordt de oproep uitgestuurd.

Doel inleveractie

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking

De gemeente Lopik werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.700 producenten en importeurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio