Hattemerbroek – Het Dorpsoverleg Hattemerbroek, de gemeente Oldebroek en de Coöperatieve Vereniging Bedrijvenpark H20 hebben een leefbaarheidsconvenant voor bedrijvenpark H2O getekend. Met als doel om de leefbaarheid van Hattemerbroek te borgen tijdens en na realisatie van het bedrijvenpark. Het park ligt bij de woonkern Hattemerbroek.
Vaststelling bestemmingsplan
Onlangs stelde de gemeenteraad van Oldebroek het ontwerpbestemmingsplan Bedrijvenpark H2O vast. Het bedrijvenpark zorgt voor een goed vestigingsklimaat voor lokale en regionale ondernemers en het behoud van werkgelegenheid in de Noord Veluwe en biedt veel kansen voor gemeente Oldebroek en dus ook Hattemerbroek. Bij de voorbereiding van dit bestemmingsplan zijn inwoners van Hattemerbroek nauw betrokken, omdat een goede inpassing van het bedrijvenpark in deze omgeving van groot belang is. Het getekende leefbaarheidsconvenant onderstreept dat er voor het regionale bedrijvenpark H2O sprake is van een unieke samenwerkingsrelatie tussen inwoners, bedrijven en de gemeente.
In gesprek blijven
Bob Bergkamp wethouder Dorpsgericht werken: “Het bestemmingsplan bevat regels om een goede inpassing van het bedrijvenpark in de omgeving te waarborgen, maar niet alles laat zich niet in regelgeving vangen. Daarom is het (leefbaarheid)convenant hierop een goede aanvulling en draagt het bij aan de wijze waarop partijen hiervoor willen samenwerken”.
Jinny Witteveen, voorzitter van het Dorpsoverleg: “Wij willen met de gemeente en ondernemers op het bedrijvenpark in gesprek blijven om hinder voor Hattemerbroek te voorkomen en ook de landschappelijke uitstraling van de woonkern Hattemerbroek te behouden”.
John Hommersom, parkmanager van het bedrijvenpark H2O: “De wens van alle partijen is om goede buren van elkaar te zijn en zo veel mogelijk rekening te houden met elkaars belangen; een duidelijke win-win situatie dus en dat is waarover partijen in het convenant afspraken hebben gemaakt”.
Inbreng dorpsoverleg blijft belangrijk
Partijen gaan elkaar in de komende jaren actief informeren over de planvorming en feitelijke ontwikkeling. Dit zoveel mogelijk vooruitlopend op formele communicatie (publicaties in dagbladen en overige reguliere inspraak- en overlegprocedures).
Zij gaan regelmatig met elkaar in overleg om ontwikkelingen door te nemen vooraf aan realisatie daarvan. De inbreng van het dorpsoverleg is belangrijk en wordt betrokken bij de besluitvorming.