24 C
De Bilt

Utrechts Landschap start restauratie monumentale banken Zeisterbos

Zeist – Utrechts Landschap is maandag 9 maart gestart met de restauratie van de monumentale banken in het Zeisterbos. De twee fraaie banken bij het hertenkamp worden hersteld en de directe omgeving krijgt een opknapbeurt.

Het steenwerk van de rijkversierde Pauw van Wieldrechtbank (1913) was groen uitgeslagen en de houten zitting sleets. De Van de Pollbank (1930) bovenop de heuvel oogde als een vervallen muurtje. Beide banken worden door Steenhouwerij Maarsen in hun oude glorie hersteld en schoongemaakt. De zittingen krijgen een oranjerode kleur. Utrechts Landschap zal de directe omgeving van de banken opknappen door de paden te herstellen en nieuwe beplanting aan te brengen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind maart klaar.

Dankzij crowdfunding

De restauratie is mogelijk dankzij Beschermers van Utrechts Landschap, het Prins Bernhard Cultuurfonds met verdubbelaar, de Van Tellingen-Pul Stichting en het Stichting Carel Nengerman Fonds. Als de restauratie is afgerond volgt er een onthullingsmoment met alle giftgevers.

Over Utrechts Landschap

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 745 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor altijd. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio