Het dragen van de juiste sportbeha is van cruciaal belang voor uw comfort, vooral tijdens lange runs. Hardlopen is een sport met veel impact, dus de beha die je kiest voor hardlopen kan anders zijn dan de beha die je leuk vindt voor crosstraining dagen. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u de perfecte voor u krijgt. Wat is een balconette bh? Hoe werkt een sport bh? Dit zijn veelgestelde vragen voor vrouwen vandaag de dag.
Waarom heb je een hardloop bh nodig?
Het dragen van een beha die je goed ondersteunt tijdens het hardlopen kan ongemak voorkomen en aan de ondersteunende weefsels van je borsten trekken. Beha’s die niet zijn ontworpen om te hardlopen, passen mogelijk niet goed en leiden tot een geschuurde, pijnlijke huid. Bovendien zijn hardloop beha’s meestal gemaakt van zweetafvoerende materialen die je huid laten ademen en je koel houden.
Hoe kies je een hardloop bh?
Het kiezen van de juiste hardloop bh voor jou hangt af van je maat en behoeften. Er zijn verschillende strategieën die handig kunnen zijn bij het kiezen van een hardloop bh.
Persoonlijk winkelen
Het is belangrijk dat u sportbeha’s past voor een goede pasvorm en comfort. Ga naar een hardloopspeciaalzaak, want die hebben high-impact sport bh hardlopen die speciaal voor hardlopers zijn ontworpen. Als je ergens anders winkelt, zorg er dan voor dat je op zoek gaat naar een high-impact bh. Veel sport bh’s hebben niet de juiste ondersteuning voor hardlopers, vooral als je een grotere borstkas hebt. Je kan altijd nog kiezen voor een sport bh met beugel met voldoende ondersteuning voor de buste.
Kies de juiste stof
Zoek voor het voorkomen van schuren en comfort naar vochtafvoerende stoffen zoals Coolmax en Dri-FIT. Blijf uit de buurt van sportbeha’s die van 100% katoen zijn gemaakt, want als je eenmaal begint te zweten, blijven ze nat.
Kies de juiste bandjes en cups
Als je een grote borstkas hebt en veel ondersteuning nodig hebt, zoek dan naar sportbeha’s met brede schouderbanden, die eerder gewatteerd en verstelbaar zijn. Een bredere beugel helpt ook om de druk comfortabeler te verdelen. U zult zich waarschijnlijk ook meer op uw gemak voelen in een beha van het “inkapseling”-type, die individuele cups heeft voor elke borst (in vergelijking met een “compressie”- of voorgevormde-beha-stijl).
Controleer de naden en beugel
Onderzoek de naden van de sportbeha’s die je probeert. U wilt naadloze stoffen, naden met opgerolde randen of bedekte naden om schuren te voorkomen. Als je van bh’s met beugel houdt, controleer dan of de beugel volledig bedekt is, zodat hij niet in je huid gaat.
Probeer verschillende maten
Zorg ervoor dat je verschillende maten sportbeha’s probeert. De juiste maat voor jou is misschien niet de cupmaat die je normaal draagt. De bh is te groot als het materiaal kreukt of troebel. Het moet goed aansluiten, maar je ademhaling niet belemmeren. En als de beha in je huid snijdt, of borstweefsel uit de rug of zijkanten komt, dan is hij te klein. Als je twee vingers onder de banden kunt schuiven, zit het goed.