Zodra de temperatuur stijgt, is het tijd om de barbecue uit de berging te halen. Veel mensen bereiden op de barbecue klassiekers zoals hamburgers, spareribs en een biefstukje. Wil jij je gezinsleden en gasten verrassen met iets anders? Laat je dan inspireren door deze tips!
Buikspek
Buikspek is heerlijk, sappig varkensvlees dat perfect is om te bereiden op de barbecue. Je maakt hiermee ongetwijfeld een goede indruk op alle liefhebbers van een goed stuk vlees. Houd er wel rekening mee dat je buikspek het beste een nachtje kan laten marineren in de koelkast. Begin de avond van tevoren dus alvast met de voorbereidingen! Buikspek moet bovendien redelijk lang garen. Je bent al gauw drie uur verder voordat het buikspek lekker mals is en voorzien is van een krokant laagje. Je kunt buikspek kopen online en laten bezorgen wanneer jou dat het beste uitkomt. Zo houd je voldoende tijd over om de barbecue een paar uur van tevoren aan te maken en het buikspek te bereiden!
Pulled pork
Pulled pork is uit elkaar getrokken varkensvlees dat bekend staat om zijn superzachte structuur. Het fijne aan pulled pork is dat bijna iedereen het lekker vindt, het is relatief goedkoop én je kan er makkelijk een grote portie van maken. Ideaal dus als je gasten over de vloer krijgt! Pulled pork klaarmaken is wel iets wat aardig wat tijd in beslag neemt. Je kunt daarom het beste een dag van tevoren de pulled pork bestellen.
o kun je vroeg op de dag beginnen met het vlees te garen. Dit neemt – afhankelijk van de dikte van het vlees – al gauw zeven tot elf uur in beslag. Serveer de pulled pork op z’n Mexicaans met wraps, een (pittig) sausje en salade. Ook op een broodje smaakt pulled pork overheerlijk!
Lamsvlees op de barbecue
Varkens- en rundvlees zijn klassiekers voor op de barbecue. Wissel daarom eens af en maak lekker lamsvlees klaar. Lamsvlees is vrij eenvoudig te bereiden en hoeft (in vergelijking met buikspek en pulled pork) een stuk minder lang te garen. Als je een last minute etentje organiseert of simpelweg niet zo lang bezig wilt zijn, is lamsvlees dus ideaal. Lamsfilet is heerlijk mals, sappig en licht verteerbaar. Het is een vrij mager stuk vlees en dus ook geschikt voor de mensen die op de lijn letten. Marineer de lamsfilet de avond van tevoren en blijf erbij als je het vlees op de barbecue legt. Je moet het vlees regelmatig keren, anders kan de lamsfilet snel aanbranden.
Maïskolf
Maiskolven op de barbecue zijn een absolute aanrader als je niet de hele avond vlees wilt eten. Ook als je vegetariërs op bezoek hebt, is een maiskolf een leuke aanvulling op het menu. Als je maiskolven wilt klaarmaken, is het belangrijk om ze eerst even te koken. Was de maiskolven goed en plaats ze in een pannetje met water op het vuur. Binnen ongeveer vijf minuten zijn de maiskolven klaar om op de barbecue gelegd te worden. Hier moeten ze tien minuten op blijven liggen. Geef de maiskolf extra smaak door hem te voorzien van een kruidenrub. De maiskolven smaken ook erg lekker in combinatie met kruidenboter of een dun laagje mayonaise, geraspte kaas, limoensap en eventueel wat chilipoeder.