12.8 C
De Bilt

Inschrijving Boskalis Beach Cleanup Tour 2023 geopend

De inschrijvingen voor de Boskalis Beach Cleanup Tour 2023 zijn geopend! Van 1 tot en met 15 augustus ruimt Stichting De Noordzee voor de tiende keer de héle Noordzeekust op. De afgelopen jaren ruimden zij al met 18.897 vrijwilligers zo’n 103.558 kilo afval van het strand! Doe jij deze zomer ook mee?

Want! Je kunt je nu aanmelden voor één van de 30 etappes die plaatsvinden van 1 t/m 15 augustus 2023. Op zaterdag 5 augustus zal het strand van Westenschouwen op Schouwen-Duiveland worden opgeruimd. De aftrap is om 10.00 uur bij strandpaviljoen Sand & Pepper en wordt gedaan door wethouder Ankie Smit. NME SD ondersteunt de actie en is op de dag zelf ook aanwezig.

Wat ga je doen tijdens de Beach Cleanup Tour?

Tijdens een etappe ruim je samen met andere deelnemers een aantal kilometer strand op. Wil je liever geen hele dag meelopen? Op een aantal locaties staat een Noordzeekraam, daar kan je zonder aanmelding langskomen om opruimmaterialen te lenen. Kijk hier voor meer informatie over de etappes en aanmelden op https://www.beachcleanuptour.nl/etappes/ of https://www.beachcleanuptour.nl/westenschouwen/.

Iedereen helpt mee met het strand schoonmaken
Iedereen helpt mee met het strand schoonmaken – Foto: Jaap Lotstra – Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee – Samen voor een schone en gezonde zee

Stichting De Noordzee organiseert dit jaar alweer de tiende editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. De grootste landelijke strandschoonmaakactie van Nederland, vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 15 augustus. Stichting De Noordzee ruimt in deze periode de hele Noordzeekust op, verdeeld over dertig etappes: elke dag op twee locaties. Dit jaar staat de Boskalis Beach Cleanup Tour in het teken van de vervuiling door peuken.

Sigarettenfilters zijn namelijk het meest gevonden afval op onze toeristische stranden. Lang niet iedereen weet dat er plastic in zit, en dus dat ze erg schadelijk zijn voor natuur en milieu. Het is hoog tijd om deze vervuiling aan te pakken en ervoor te zorgen dat onze prachtige Noordzeestranden peukenvrij zijn. Het strand is immers geen asbak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio