0.1 C
De Bilt

Jongeren uit hele wereld sturen brandbrief over voedselbeleid naar de Tweede Kamer

Begin dit jaar vond de Flevo Campus Think Tank voor de vijfde maal plaats. Bijna twintig jongeren uit alle windstreken van de wereld doken samen in het Nederlandse voedselbeleid. Hun conclusie? Dat beleid is nog lang niet stevig genoeg. De deelnemers schreven voor het nieuwe Regeerakkoord een speciale Voedselparagraaf: een ongevraagd, maar goed onderbouwd advies over de beste aanpak van actuele voedsel- en landbouwvraagstukken.

Jongeren vragen moeilijke beslissingen te nemen

Het advies van de Flevo Campus Think Tank luidt, kort samengevat, dat het nu tijd is om moeilijke beslissingen te nemen. Alleen een combinatie van ‘harde’ maatregelen, zoals belastingen op ongezond voedsel, en ‘zachte’ maatregelen, zoals voedselvoorlichting, zal leiden tot een echte voedseldemocratie en tegelijkertijd tot een groener, gezonder, toekomstbestendig voedselsysteem.

Naar circulair en inclusief voedselsysteem

Het is aan de nieuwe regering, aldus de deelnemers, om stap voor stap systemische verandering te realiseren naar een circulair en inclusief voedselsysteem. Op 14 april jl. presenteerden de deelnemers hun Voedselparagraaf in de vorm van een manifest. Hans Rutten, beleidsadviseur bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nam het manifest in ontvangst. Op donderdag 27 mei a.s. zullen de Think Tank-deelnemers het manifest ook formeel overhandigen aan de Tweede Kamerleden in Den Haag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio