Ben je van plan een eigen website te lanceren op bijvoorbeeld Weboke.nl, dan heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Je domeinnaam is in feite je adres en je webhosting is de grond waarop je aan de slag gaat. Webhosting i s een verzameling van bestanden op het internet. Je kunt hierbij denken aan codes en foto’s, maar ook aan video’s. De combinatie van deze foto’s, codes en video’s vormen je website. Deze bestanden moet je natuurlijk ergens opslaan.
Omdat niemand in je computer kan, moet je dit ergens online doen. Dat is precies waar webhosting voor is: het opslaan van je website op een plek waar deze voor iedereen toegankelijk is. Als je op internet kijkt, dan zie je al snel dat er vele aanbieders van webhosting zijn. Dus hoe weet je dan dat je de juiste partij kiest? In deze bijdrage geven we je graag meer informatie.
Hoe kies ik de juiste provider voor webhosting?
De juiste provider voor webhosting kies je door te letten op een aantal zaken. Kijk eerst eens naar het SSL-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de verbinding tussen de website en de bezoeker veilig verloopt. Het versleutelt als het ware de verbinding. Kijk hiernaast ook of de website minimaal een database heeft. Op deze manier kan je gemakkelijk nieuwe foto’s en andere bestanden uploaden.
Is het e-mailadres inbegrepen bij het hosten?
Een domeinnaam kun je vaak ook als e-mailadres gebruiken. De meeste hostingbedrijven geven je de mogelijkheid om het e-mailadres ook te gebruiken. Dit is natuurlijk erg fijn wanneer je op een professionele wijze contact wilt opnemen met je klanten. Biedt je hostingpartij een e-mailadres aan? Kijk dan ook even of de antivirus en spamfilters hierbij inbegrepen zijn. Dit geeft je extra veiligheid bij het versturen van e-mails.
Een overzichtelijk controlepaneel en DNS beheer
Een overzichtelijk controlepaneel helpt je om overzicht te houden. Veel aanbieders bieden een overzichtelijk paneel, waardoor je gemakkelijk kunt bijhouden wat er op je website allemaal gebeurt. Ook is het prettig om een goed overzichtelijk DNS beheer te hebben. DNS staat voor Domein Naam Systeem en geeft je toegang tot instellingen die je helpen om handige tools te koppelen aan je website.
Denk bijvoorbeeld aan Google Search Console en tools die je website beter laten werken. Als laatste is het handig om te kijken naar de werkruimte die het bedrijf aanbiedt. Voldoende opslagruimte geeft je de kans om al je gegevens op te slaan.