Drie Natuurbeschermers verslaan 471 anderen

Arnhem – De drie winnaars van de prestigieuze natuurbeschermingsprijs, de Future For Nature Award 2021, zijn bekend. Vrijdag 21 mei 2021 ontvangen Karolina Araya Sandoval (Chili), Monica Torres (Guatemala) en Mohsen Rezaie-Atagholipour (Iran) deze prijs én 50.000 euro per winnaar tijdens het Future For Nature Award Event. De prijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Dame Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes.

Talentvolle natuurbeschermers uit Chili, Guatemala en Iran 

De Chileense Karolina Araya Sandoval (34 jaar) maakt grote stappen voor de bescherming van Chili’s kleinste vogelsoort, de Chileense boself. Ze heeft recent nieuwe broedgebieden ontdekt van deze bedreigde soort en met haar stichting Picaflor de Arica creëert ze bewustwording over deze bijzondere kolibrie door samen te werken met de lokale bevolking. Zo zet ze alles op alles om het laatste stukje leefgebied van de Chileense boself te beschermen.

De Guatemalaanse Monica Torres (32 jaar) heeft de verloren gewaande Campbell’s alligator lizard herontdekt en wijdt haar carrière sindsdien aan het beschermen van deze hagedis en zijn leefgebied. Ze overtuigt boeren van het belang van herbebossing, werkt samen met lokale bevolking om natuur te herstellen en heeft daarnaast bijna 300 hagedissen herintroduceerd in hun natuurlijke omgeving. 

De Iraanse Mohsen Rezaie-Atagholipour (35 jaar) werkt hard om mariene soorten te beschermen in een land met een uitdagend politiek landschap en een voortdurende economische depressie. Zijn onvermoeibare inspanningen hebben geresulteerd in het allereerste haaien- en roggennatuurbeschermingsproject van Iran. Mohsen’s voornaamste doel is het verminderen van de roggen en haaien-bijvangst door het bieden van praktische oplossingen en training aan vissers.

Inspirerend Virtual Award Event

Deze drie helden voor de natuur ontvangen op 21 mei 2021 tijdens het Future For Nature Award Event hun prijs. De Future For Nature Awards worden dit jaar voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt. Net zoals vorig jaar zal het een Virtual Event zijn, wat ons toestaat om over de hele wereld mensen te inspireren en verbinden.

(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Dame Jane Goodall, Frans de Waal en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. Dit jaar zullen de prijzen worden uitgereikt door de wereldberoemde Nederlandse natuurfotograaf en Frans Lanting.

Nederlandse winnaars van de Future For Nature Award

Met deze 3 nieuwe winnaars telt de Future For Nature Familie 42 winnaars werkend in alle uithoeken van de wereld. Onder hen enkele Nederlanders: 

• Michiel Hötte (2008), voor zijn prachtige werk voor de bescherming van de ernstig bedreigde Amoerpanter en de Siberische tijger. 

• Maggie Muurmans (2009), voor haar enorme inzet voor de zeeschildpadden in Zuid-Amerika en Azië. Inmiddels zet zij zich even gepassioneerd in voor de oceanen vanuit Australië. 

• Els van Lavieren (2010), voor de bescherming van Berberapen in Marokko. Inmiddels heeft Els een nieuwe missie: het bestrijden van illegale handel in wilde dieren én de bescherming van de zeeën in Suriname.

• Wietse van der Werf (2016), o.a. voor zijn unieke aanpak van illegale visserij op de Middellandse zee. Wietses huidige project is de Sea Ranger Service, waarmee hij samen met (deels kansarme) jongeren de Noordzee beschermt.

• Tjalle Boorsma (2020), voor zijn toewijding in het beschermen van de laatste individuen van de blauwkeelara en hun habitat in Bolivia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Autoriteit woningcorporaties: BZK beperk inzet aanwijzingen

De afgelopen 5 jaar heeft de Autoriteit woningcorporaties (Aw) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijsrelaties (BZK) vier aanwijzingen gekregen en 1 verzoek...

App plaagradar nu voor heel Nederland én gemeentes!

Landelijk - Afgelopen jaar werden er massaal rupsen gemeld in de Plaagradar app, een app ontwikkeld door een groep van vijf vrijwilligers. In 2020...

Rik Sinnadurai lanceert Bungo met nieuwe kledinglijn

Alphen aan den Rijn - Rik Sinnadurai Vartharaja ('zeg maar Rik'), is een 22-jarige ondernemer, die Bungo heeft bedacht. Een kledingwebshop waar hij graag...

Wetsvoorstel testbewijzen naar Tweede Kamer

Het kabinet heeft het wetsvoorstel voor het wijzigen van de Wet publieke gezondheid (Wpg) om testbewijzen voor toegang in te kunnen zetten ingediend bij...

Defensievisie 2035: Vastgoed blijft in lijn

Het vastgoed van Defensie is op veel plekken sterk verouderd, niet duurzaam en niet toekomstbestendig. Zo blijk uit de Defensievisie 2035. Dat probleem is...

Tijdelijk extra troepen uit voorzorg naar Afghanistan

De 80 extra militairen die sinds medio februari in Nederland paraat staan voor de NAVO-missie in Noord-Afghanistan worden binnenkort ingezet. Dat heeft de ministerraad...

Vrijspraak Akwasi van strafvervolging als zeer onterecht ervaren

Amsterdam - Het Hof Amsterdam heeft deze week Akwasi vrijgesproken van strafvervolging. Het OM had hem een voorwaardelijk sepot opgelegd, vanwege zijn uitspraken op...

Wetsvoorstel quarantaineplicht naar Tweede Kamer

Vandaag heeft het kabinet het wetsvoorstel waarin de quarantaineplicht voor reizigers uit zeer hoogrisicogebieden wordt geregeld naar de Tweede Kamer gestuurd. De quarantaineplicht is...