3.1 C
De Bilt
zondag, 29 januari 2023

Op de pagina Geschiedenis van Regio Online lees je over de geschiedenis van ons bedrijf. Die geschiedenis is misschien nog niet zo lang, maar het is wel een interessante geschiedenis. Aan de hand van onze geschiedenis begrijp je ook meer van ons bedrijf in deze tijd.

Geschiedenis

Regio Online bericht veel over zaken die ook met geschiedenis te maken hebben. Of dat nu geschiedenis bij jou om de hoek is, of geschiedenis op regionaal niveau. Je komt het allemaal bij ons tegen. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Onze tijdlijn

Van 112 nieuwswebsite naar een volwaardig onafhankelijk nieuwsplatform!

+7

Verschillende
Merken

+45

Nieuws
regio's

+10

Regio
redacteuren

25 Januari 2017

Regio Online Opgericht

Eind 2016 zag een enthousiaste 112 verslaggever, Jeffrey Groen, dat het regionale aspect van zijn nieuwspagina op Facebook erg aansloeg. Het zette hem tot nadenken over de behoefte van bezoekers aan nieuws uit eigen omgeving.

In januari 2017 richtte hij het nieuwsbedrijf Regio Online op, met als doel regionaal nieuws uit heel Nederland op één plek bereikbaar te maken voor geïnteresseerde lezers. Hoewel er meer regionale nieuwssites en omroepen zijn, of landelijke nieuwsmedia met regionale katernen, bleek er nog geen website te zijn waar al het regionale uit Nederland samenkwam. Regio Online wilde die beperking doorbreken.

21 Februari 2018

Nieuws over 48 regio's

Aangezien Regio Online als zelfstandig en onafhankelijk nieuwsbedrijf gestart is, was het de eerste jaren zoeken naar de juiste vorm en het vinden van een eigen lezerspubliek, zonder hiervoor marketingcampagnes in te zetten. Van nul af aan dus

Waar in het begin het nieuws nog over de 12 provincies verdeeld werd, bleek al snel dat het nieuws dichter naar de lezers toe moest gebracht worden. In 2018 is daarom begonnen met een omslag naar echte regio’s, waarvan er op dit moment 45 zijn.

25 Maart 2020

Nieuwe uitstraling Regio Online

In 2020 werd besloten het uiterlijk een flinke opfrisbeurt te geven en kon Regio Online in de eigen vestigingsregio het succesvolle Krimpenerwaard Actueel overnemen. Hiermee werd de stap naar verdere professionalisering en flinke groei gezet. Waar eind 2019 het aantal unieke bezoekers nog rond de 350.000 bleef steken, bleek de ingezette koers haar vruchten af te werpen. De cijfers over 2020 lieten een enorme groei zien naar 1,3 miljoen unieke bezoekers en ongeveer 500.000 pageviews per maand.

BlockChain is fully in the hands of the token holders. One of the first features they will enable is token transfers with a runtime upgrade.

18 juni 2020

Overname Krimpenerwaard Actueel (KW Actueel)

Ouderkerk aan den IJssel – Vandaag heeft Regio Online de regionale nieuwssite Krimpenerwaard Actueel overgenomen. “Een besluit waarmee wij de lezersgroep in onze eigen regio verder kunnen versterken. Krimpenerwaard Actueel heeft in ruim 10 jaar tijd veel bezoekers aan zich weten te binden. Wij hopen dat zij zich ook bij ons thuis zullen voelen”, zo laat woordvoerder van Regio Online, Jeffrey Groen weten.

Door omstandigheden kon Krimpenerwaard Actueel, die zich richtte op nieuws uit de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel, niet meer regelmatig nieuwe artikelen plaatsen en bleef het soms stil. Hiermee was voor de site duidelijk geworden dat er andere nieuwsmakers een kans moesten krijgen de bal weer op te pakken. Zij kozen ervoor om Regio Online die kans te bieden. Jeffrey Groen zegt hierover: “Het kwam voor ons als een mooie verrassing en uiteraard zijn wij blij met het vertrouwen dat hiermee in ons is gesteld.”

28 september 2020

Uitbreiding Facebookpagina's regio

In 2021 krijgt Regio Online ook landelijk steeds meer voet aan de grond en weten lezers uit alle windstreken ons te vinden. Hierbij speelt ook mee dat er voor iedere regiopagina op Regio Online ook een eigen Facebookpagina is. Daarnaast is het nieuws van Regio Online ook dagelijks te vinden via de newsfeeds van Drimbl en Google Nieuws.

Q1 2022

Nieuwe ontwikkeling.

Binnenkort meer informatie...