8.4 C
De Bilt

Silo Art Tour Achterhoek met Beltrum als blikvanger

De achtste Silo Art Tour Achterhoek locatie is bekend: Boerenshop De Vuurdoorn in Beltrum. De hoge gevel van het voormalige mengvoederbedrijf wordt in de week van 11 april onder handen genomen door kunstenaar GOMAD (Marcus Debie). 

Kunstenaar Marcus Debie (artiestennaam GOMAD) komt uit Sittard en is gespecialiseerd in muurschilderingen, toegepaste graffiti en street art. Hij heeft ruim 35 jaar ervaring en onder andere het grootste street art kunstwerk van Nederland op zijn naam staan in Oss. Zijn werk wordt gekenmerkt door een samensmelting van fotorealistische graffitikunst en grafische elementen.

Inspiratie Silo Art Tour

Voor het Silo Art Tour kunstwerk in Beltrum heeft GOMAD o.a. inspiratie gehaald uit de ontwikkeling die Beltrum heeft doorgemaakt als agrarisch gebied, de lokale gemeenschapszin en bekende Beltrumse activiteiten, zoals het Bloemencorso en de Survivalrun. En is daarmee een creatieve Ode aan wonen, werken en leven in dit dorp in de gemeente Berkelland.

Het pand van Boerenshop De Vuurdoorn verbeeldt de enorme ontwikkeling van Beltrum als agrarisch gebied en de groei van het dorp. Dit werd al ingezet voor de Tweede Wereldoorlog, maar kreeg een vlucht met de ruilverkaveling tussen 1952 en 1959. In 2015 heeft het Rijk de ruilverkavelingsgebieden “Beltrum I en II” aangeduid als één van de belangrijkste wederopbouwgebieden van Nederland.

Het proces volgen

Het proces is te volgen via het Instagram en Facebook kanaal van Silo Art Tour Achterhoek (@siloarttourachterhoek) en via www.siloarttourachterhoek.nl.Hier zullen regelmatig updates worden geplaatst over de voortgang. Boerenshop De Vuurdoorn ligt pal aan de Zieuwentseweg (nummer 6) op ongeveer 450 meter van het dorp Beltrum. De gevel is vanaf de weg en de parkeerplaats bij Boerenshop De Vuurdoorn goed te bezichtigen.

Nog tot het einde van de zomer van 2022 wordt gewerkt aan het realiseren van nieuwe kunstwerken in de Achterhoek. In totaal worden in tien Achterhoekse gemeenten schuren, silo’s en andere agrarische objecten getransformeerd tot kunstwerken. De kunstwerken zijn aan elkaar verbonden door fiets- en autoroutes.

Samenwerken op z’n Achterhoeks

Het realiseren van de kunstwerken is mogelijk dankzij de betrokkenheid van meer dan 30 partijen, waaronder Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, LEADER Achterhoek, Stichting Pak An en 10 gemeenten. Met de Silo Art Tour willen we de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en identiteit en trots van deze streek versterken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio