De Silo Art Tour Achterhoek heeft afgelopen jaar negen agrarische objecten getransformeerd tot kunstwerken en heeft nu Montferland bereikt! De locatie van het allerlaatste Silo Art Tour Achterhoek kunstwerk is bekend: de indrukwekkende silo’s op het erf van GIJS in Azewijn. Zoals bij voorgaande objecten is nog niets bekend over het ontwerp en blijft het nog even spannend wat er op de wanden van de silo’s afgebeeld zal worden. Vanaf 18 augustus gaat Nederlandse kunstenaar Collin van der Sluijs aan de slag.
Silo Art
Voor kunstenaar Collin van der Sluijs is street art geen onbekend begrip. Al veel vaker beschilderde hij metershoge muren met zijn prachtige grafische stijl. Van der Sluijs groeide op in de graffiti wereld, waarbij hij zelfs op 11-jarige leeftijd al deel uitmaakte van de street art scene. De stijl van Collin kan omschreven worden als verhalend en figuratief. Collin studeerde verschillende kunstdisciplines op verschillende scholen in Nederland en studeerde in 2004 af met een Master in Fine Art. Vanaf 18 augustus mag Collin van der Sluijs aan de slag met silo’s in Azewijn.
Inspiratie
Voor het Silo Art Tour kunstwerk in Azewijn heeft Collin inspiratie gehaald uit het landschap. Zo staat het gebied waar GIJS gevestigd is bekend om zijn fazanten en patrijzen. Wat Collin al wel wil prijsgeven is dat het een kleurrijk geheel zal worden. GIJS, een leverancier van mengvoer, granen en agrarische artikelen, stelde voor het kunstwerk drie grote silo’s tot de beschikking als onderdeel van de Silo Art Tour Achterhoek.
Het proces volgen
Het proces is te volgen via het Instagram en Facebook kanaal van Silo Art Tour Achterhoek (@siloarttourachterhoek) en via www.siloarttourachterhoek.nl. Hier zullen regelmatig updates worden geplaatst over de voortgang. Dit betreft het laatste kunstwerk van de Silo Art Tour Achterhoek. In totaal werden in tien Achterhoekse gemeenten schuren, silo’s en andere agrarische objecten getransformeerd tot kunstwerken. De kunstwerken zijn aan elkaar verbonden door fiets- en autoroutes.
Samenwerken op z’n Achterhoeks
Het realiseren van de kunstwerken is mogelijk dankzij de betrokkenheid van meer dan 30 partijen, waaronder Cultuur en Erfgoedpact Achterhoek, LEADER Achterhoek, Stichting Pak An en 10 gemeenten. Met de Silo Art Tour willen we de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de Achterhoek vergroten en de identiteit en trots van deze streek versterken.